Ülke şokta! Çok çalışmaktan ölüyorlar...

Japonya, dünya genelinde çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülkelerden biri. Ülkede son yıllarda çok çalışmaya bağlı ölüm olaylarında da artış var.

Ülke şokta! Çok çalışmaktan ölüyorlar...
Ülke şokta! Çok çalışmaktan ölüyorlar...
GİRİŞ 03.06.2017 12:31 GÜNCELLEME 03.06.2017 12:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Japonlar, çalışma saatleriyle ilgili hükümetin düzenlemeye gitmesi çağrısı yapıyor. Onlardan biri Michiyo Nişigaki. Nişigaki'nin oğlu Naoya, mezun olur olmaz Japonya'nın en büyük telekom şirketlerinden birinde işe girdi. Annesi de oğluyla gurur duyuyordu.
Naoya bilgisayarları seven bir gençti ve işini, Japonya'nın rekabetçi istihdam piyasasında kaçırılmaz bir fırsat olarak görüyordu.Ama iki yıl sonra işler ters gitmeye başladı.

Annesi Nişigaki, "Çok meşgul olduğunu ama yine de iyi olduğunu söylüyordu" dedi ve oğlunda gözlemlediği değişimi anlattı:

"Babamın cenaze töreni için eve geldi, yataktan kalkamıyordu. 'Kalkamıyorum, izin ver biraz uyuyayım. Özür dilerim anne ama uyumama izin ver' dedi."

Nişigaki, iş arkadaşlarından oğlu Naoya'nın gece gündüz çalıştığını öğrendi. "Genelde son tren saatine kadar çalışırdı, treni kaçırdığında ofisteki masasında uyurdu. En kötüsü, bir defa geceden sabaha kalıp, aynı gün gece 10'a kadar çalışmıştı. Toplam 37 saat" diyor annesi.

SEBEBİ: AŞIRI ÇALIŞMA

İki yıl sonra Naoya, 27 yaşında aşırı dozda ilaç kullanımından öldü. Ölümüne resmi olarak 'karoşi' tanısı kondu. 'Karoşi' Japonya'da aşırı çalışma bağlı ölüm için kullanılan bir ifade.

YORUMLAR 9
  • Renato'nun Babası 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan gününün 8 saatini maiseti için işe, 8 saatini ailesine, 8 saatini de kendisine ayırmalı.(rasuli Ekrem efendimiz)
    Cevapla
  • Sivaslı ğardaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin vasat ı iyidir ne öyle nasib ten ötesi olmaz çok çalışmak değil doğru çalışmak önemli
    Cevapla
  • Hehehe 6 yıl önce Şikayet Et
    Orda oyle . Cocuklar bile gece 12ye kadar ders calisiyorlar . Iscilerde mecbur gunde en az 15 saat . Video yabanci roportajda gormustum. Cok farkli bir ülke.sasirmistim. Bide orda okuduysaniz güzelliginize fizige göre ise aliyorlar ....
    Cevapla
  • Sezer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri için mi çalışıyorlar sanıyorsunuz abd öyle bir eline almışki japonları herşeyleri abd 'nin elinde en bariz örneği kuzey kore abd ile birlikte nasıl savaş gemisini gönderdi hani atom atan abd iye aynı safta oymak bağımsızlık örneği değil bence
    Cevapla
  • Ersoy21 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten çalışkan olduğu için gelişmişler.Keşke biz de çalışkan olsaydık.
    Cevapla
  • diyarbekirli 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelişmenin bedeli ÖLÜM ise, lazim degil kalsin. Materyalist toplumlarda zaten ahiret inanci olmadigi icin var gucuyle dunyaya calisiyorlar. Varsin bu tek dunyalarinin ugrunda da olsunler. Biz niye onlara ozenelim? Bir diger husus: ABD, Almanya gibi ulkeler cok calistigi icin mi gelismisler acaba? Bence Japonlarin mantalitesinde bir sorun var...
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ muhammed 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede öyle 12 13 14 saat çalıştıran yerler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti