Moritanya'dan Katar kararı

Suudi Arabistan, Bahreyn, BAE, Mısır ve Yemen'in ardından Moritanya da Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Moritanya'dan Katar kararı
Moritanya'dan Katar kararı
GİRİŞ 07.06.2017 00:53 GÜNCELLEME 07.06.2017 00:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Moritanya hükümeti, Katar ile diplomatik ilişkileri kestiğini bildirdi.

Moritanya resmi haber ajansında (AMI), yer alan habere göre, Katar'ın mevcut politikalarını sürdürmekte ısrar etmesi nedeniyle diplomatik ilişkilerin kesildiği ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moritanya İslam Cumhuriyeti'nin her zaman Arap çıkarlarını savunma konusunda güçlü bir duruş sergilediği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Katar'ın, Arapların ortak ilkelerine karşı geldiği, Arap ülkelerinde karışıklık ve huzursuzluğu yaymaya çalıştığı ve insani krizlerin yaşanmasına neden olduğu iddia edildi.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Ürdün, Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürmüş ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapatmıştı.

Fas Kraliyet Havayolları ise Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ülkelere Doha aktarmalı seferlerini durdurduğunu ilan etmişti.

Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar’a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldivler ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci General Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti de katılmıştı.

YORUMLAR 21
  • Rıfkı 6 yıl önce Şikayet Et
    katar doğruları yapıyor.. Katarın yanındaki ülkeler dik durmalıdır... Katara amborgo koyan ülkelerin aklını başına almaları gerekiyor.
    Cevapla
  • kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    moritanya açlık dan ölüyor birde muhabbetemi katılıyor gereksiz işe yaramaz insan sürüleri.
    Cevapla
  • oğuz boylu 6 yıl önce Şikayet Et
    ayyildiza kurban olun .
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Suud kralı abd nin uşaklığına soyundu bakalım rabbimin dediğimi olacak yoksa siyonistlerin dediğimi katar korkma yanında Allah ve müslüman kardeşlerin var Allah onların oyunu nu muhakkak bozacak
    Cevapla
  • Erhan TÜRÜDÜ 6 yıl önce Şikayet Et
    serçe dağa konsa dağ ne kazanır;uçsa dağ ne kaybeder?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi