Suudi Arabistan'dan çok ağır Katar açıklaması!

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı El-Cubeyr, 'Katar'a yönelik askeri yaptırım olacak mı' sorusuna 'umarım olmaz' yanıtını verdi.

Suudi Arabistan'dan çok ağır Katar açıklaması!
Suudi Arabistan'dan çok ağır Katar açıklaması!
GİRİŞ 07.06.2017 01:12 GÜNCELLEME 07.06.2017 16:28
Bu Habere 357 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr, Katar’ın Arap ülkeleriyle ilişkilerini tamir edebilmek için Filistinli Hamas ve Mısır’da Müslüman Kardeşler’e verilen desteğin sona ermesi gibi bir dizi adım atması gerektiğini söyledi.

PARİS'TE KONUŞTU

El-Cubeyr, Katar ile yaşanan son krizle ilgili olarak Paris’te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"KATAR NE YAPMASI GEREKTİĞİNİ GAYET İYİ BİLİYOR"

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Katar’ın ülkesi ve diğer Arap ülkeleri ile ilişkileri tamir etmek için ne yapması gerektiğini gayet iyi bildiğini söyledi.

El-Cubeyr, “Biz, Katar’ın birkaç yıl önce aşırı gruplara yapılan destekle ilgili verdiği sözleri tutmasını istiyoruz, bu ülkenin medyasının düşmanca tavrı ve diğer ülkelerin işlerine müdahalesi de bunları kapsıyor.” dedi.

“Katar’a kimse zarar vermek istemiyor” ifadesini kullanan el-Cubeyr, şunları kaydetti:

“Katar hangi yöne doğru hareket edecek buna kendi karar verecek. Biz bu adımı büyük bir sıkıntı içinde ve onların izledikleri politikaların sürdürülebilir olmadığını ve değişmesi gerektiğini anlatabilmek için attık. Katar, Hamas ve Müslüman Kardeşler’i destekleyerek, Filistin yönetimi ve Mısır’a zarar veriyor. Biz bunun iyi olmadığını düşünüyoruz. Katar, Ortadoğu’nun istikrarına katkıda bulunabilmek için bu politikalara son vermeli.”

"ALDIĞIMIZ KARARIN KATAR'A MALİYETİ AĞIR OLACAK"

El-Cubeyr, Katar’a uygulanan müeyyidelerin bu ülkeye maliyetinin önemli olacağı uyarısında bulundu ve “Biz sağduyu ve mantığın, doğru adım atılması konusunda Katar’ı ikna edeceğini umut ediyoruz. Bizim aldığımız kararlar oldukça sert ve bunların Katar’a maliyeti oldukça fazla olacak. Biz Katar’ın bu maliyetleri karşılamak isteyeceğine inanmıyoruz.” dedi.

ASKERİ SEÇENEK MASADA MI?

“Doha’ya askeri yaptırım olacak mı?” yolundaki bir soruya el-Cubeyr, “ Umarım olmaz” yanıtını verdi.

'Katar'ı istila edebilirler! Hareketlilik var'

KAYNAK: AA
YORUMLAR 357
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Beni ilgilediren türkiyede yasiyan insanlardir,baskalari ile dost ca yasama arzusundayiz bu olmuyor,olanaklarimiz kisitli,düsmanlarimiz cok.1956 MISIR sinai yarimadasini usa ve moskovanin baskisi ile savasmadan 1978 hediye olarak geri aldi.6 günlük savasta israel 679 ölü.arablar 20.000 ölü ve 10.000 yarali...sn.cb. miz RTE ICIN MISIR I YANI DA GÖRMEMESI TABIIKI KAYIP!ARABLAR... BIZIM CANIMIZI COK YAKTI,BOSA SÖYLENMIS BIR SÖZ DEGILDIR...NE SAM IN SEKERI,NE ARBIN ZEKERI!
    Cevapla
  • ceyda 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklama ile Suudi dış işleri bakanı açıkça müslüman olmadığını ifade etmiş oldu, yani müslümana yardım ve destek verilmesine karşı, bunu ancak bir Kureyş müşriği söyler.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu suudiler delimidir divanemidir,11 eylülün sorumlusu!sanki amerikalilar enayi, biri silahli güclü öteki ise parasi birikmis zengin,bizde hazir paraya dag dayanmaz derler...usa nin Yillardir ermeni sorununu isitip isitip türkiyenin önüne Koymasi gibi,simdide 11 eylül isitilip isitilip s.arabistanin önüne konulucaktir...TAZMINAT TAZMINAT...BUNLARI ÖDEMEYE HIC BIR KIMSE MUKTEDIR DEGILDIR!
    Cevapla
  • kürtoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    islamın bu son yükselişinde islamdan yana olanlar kazanacak, olmayanlar ise rezil ve rüsva olarak helak olacaktır... her gün kabede okuduğunuz o mübarek kitap bunu size öğretmediyse, daha da öğrenecek bir şeyiniz kalmamış sizin! Allahtan korkmak yerine başka şeylerden ve bir yerlerinden korkanların sonu aç da bak bakalım tarihe ne olmuş! zavallı satılmışlar! önce halkınıza sonra da bütün müslümanlara ve en nihayetinde Hakka vereceğiniz hesap ağır olacaktır! Bilesiniz!!
    Cevapla
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    şu arapların yaptıgına bak müslüman beldeler kan içinda yokluk aclık almış başını gidiyor bunlarda petrol ve dogal gaz olmasa kimse yüzlerine bakmaz gerci onlarda bunu cok iyi biliyorlar sudiler gittiler bilmem kac dolarlık silah alacaklar senin kac tane askerin varda bu kadar silah alacan kac tane askerinin yüregi yeter bir savaş cıksa cephede ölümle burun buruna gelmeye araplar savaşı degil salatanatı varlıgı şaaşayı severler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valiliklerden peş peşe yasak kararları: Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Ağrı, Hakkari...
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!