İmzalandı! ABD ve Katar'dan ortak bildiri

Katar ile ABD arasında terörizmin finanse edilmesinin engellenmesi ve terörle mücadele konusunda ortak mutabakat bildirisi imzalandığı duyuruldu.

GİRİŞ 11.07.2017 16:52 GÜNCELLEME 11.07.2017 17:35
Bu Habere 164 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret etti. İki ülke arasında terörizmin finansmanına karşı ortak bildiri imzalandı. 

12 MİLYAR DOLARIN ARDINDAN GELEN ORTAK İMZA

Krizin patlak vermesinin ardından Katar'ı terörü finanse etmekle suçlayan ABD, Doha yönetimiyle 12 milyar dolar tutarında F-15 savaş uçağı anlaşması ve ortak tatbikatın ardından, Katar'a yapılan ilk ziyarette böyle bir ortak bildiri imzalaması dikkat çekti.

TİLLERSON: "KATAR'IN TUTUMLARI SONRA DERECE MAKUL"

Katar'ın başkenti Doha'da gazetecilere açıklama yapan Tillerson, "Bence Katar, tutumları konusunda son derece net. Ve bence bunlar çok makul" diye konuştu. ABD daha önce yaptığı açıklamalarda Körfez ülkelerinin kararını desteklediklerini açıklamıştı. 

YARIN DA SUUDİ ARABİSTAN'A GİDECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Tillerson'ın üst düzey yetkililerle görüşmek üzere yarın da Suudi Arabistan'a seyahat etmeyi planladığını ifade etti.

Yeni açıklamayla bakanlık, Tillerson'ın Körfez ülkelerindeki diplomasi trafiğine Doha'nın yanı sıra Riyad'ı eklediğini duyurmuş oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 164
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Türkiye
    Cevapla
  • Nukleer farz oldu 6 yıl önce Şikayet Et
    Elimizdeki en kotu sartlari saglayacak olan nukleer koz olmadigi icin haramilik yapiyor abd ve havanisi
    Cevapla
  • Ordulu 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika arapları haraca bağlamış ! Başdakiler zionizme hizmet ediyor !
    Cevapla
  • gazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Terörü organize eden abd dir.. Finanse eden ise arabistan, bae vebahreyndir. bence terörü organize eden devlet için toplanılıp radikal kararlar alınmalıdır.
    Cevapla
  • yusufcuk 6 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın 500 milyar dolar borcunu ödemek istemeyen körfez ülkeleri topu katara atınca kullanıldıklarını, kandırılkdıklarını degil postu ucuz kurtardıklarını düşünüp teselli buluyorlar zavallılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması