İran: Suriye petrolü bizimdir

Yıllardır iç savaşta olan ülkede halkını katleden Esad'a yardımlarını kesmeyen Tahran yönetimi, borçları petrol ve gaz olarak geri almayı planlıyor.

İran: Suriye petrolü bizimdir
İran: Suriye petrolü bizimdir
GİRİŞ 06.03.2018 09:11 GÜNCELLEME 07.03.2018 09:48
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaş kanlı bir şekilde devam ediyor.

Terör örgütlerinin merkezi haline gelen ülkede, milyonlarca insan rejim ve teröristler tarafından katledildi. Bu süreçte halkının üzerine bomba yağdıran Esad rejimine en çok destek İran'dan geldi.

 

 

7 YILDA 36 MİLYAR DOLAR

Tahran yönetimi, Esad'ın görev başında kalabilmesi için 7 yılda 36 milyar dolar masraf etti.

SAVUNMA BÜTÇESİNİN 3 KATI

Rakam, İran'ın yıllık savunma bütçesinin 3 katına tekabül ediyor. Bu ayrıntıların ortaya çıkması İran'da tartışmalara neden olsa da, Tahran yönetimi tavrından vazgeçmeyecek. 

"PETROL, GAZ, FOSFAT..."

Konuyla ilgili açıklama yapan İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in askeri danışmanı Yahya Rahim Safevi, "Suriye borçlarını petrol, gaz ve fosfat madeni karşılığında ödeyebilir" diyerek ülkedeki niyetlerini de belli etmişti.

YORUMLAR 105
  • Osmanlı Torunu.313 6 yıl önce Şikayet Et
    Bismilahirahmanirahim.surıye savaşı..bu savaşı sıyonizler başlatı ve katiler zalimler yine siyonizim dir.iranın ya da türkiyenin ne alakası var bu savaşta.her bi devlet lideri kendi vatanını korur meşur Askeri gücü ve mileti kendi devletini korur.daeş pyd pkk nusra ve dıyer teror grublar bu savaşı başlatı israılın emrıyle.bizde o safta uzak durmalıyız.ve Esedlen bir an önce konuşmalıyız nasıl bu beladan çıkmalıyız.hoksa bu savaş bizide rahat etmez.şimdi kim katıl daeş mi esed mi..
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemıze sahıp çıkmamız lazım görüyorsunuz dıyeyım gecmısden örnek almak lazım ne açlıkla şavasmıs bu mıllet baska turkıye yok duşunun tayıpmiş bahçeliymiş kılıctarogluymuş kendımıze için çalısın vatanı savunun
    Cevapla
  • Ömer Ebubekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu irandan midem bulanıyor
    Cevapla
  • Lşwö 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle numaralar eskidi artık.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Bize içimizdeki vicdansızlar 30 milyar parayı Suriyelilere neden harcadın der.Bunlar da bu zulme sebep olan zalimlere 36 milyar harcar.Ne için petrol için gaz için peki katledilen tecavüz edilen işkence edilen insalar onlar bu kadar mı kıymetsiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler