Kosova Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Türkiye ile mümkün olduğunca en iyi bir ortaklık istediklerini belirtti.

Kosova Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması
Kosova Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 31.03.2018 06:26 GÜNCELLEME 31.03.2018 22:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Türkiye ile mümkün olduğunca en iyi bir ortaklık istediklerini belirtti.

Kosova Meclisinin bugünkü oturumunda, FETÖ terör örgütünün 6 üst düzey mensubunun dün Kosova'da gözaltına alınıp Türkiye'ye sınır dışı edildiği operasyon gündeme geldi.
 
Kosova Başbakanı Haradinaj, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, Türk vatandaşlarının gözaltına alınıp sınır dışı edilmelerini, medya ve üçüncü şahıslardan öğrendiğini anımsattı.
 
Yakalanan şahısların, dün öğle vakti Türkiye'de olduklarını ve sevkiyat da olmak üzere herşeyin önceden organize edildiğini belirten Haradinaj, "Kosova Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti'ne saygısı var. Bu ülke, bağımsızlığımızın başından beri Kosova'yı tanıyan ülkedir. Bizim uluslararası planımızı destekledi. Ayrıca Türkiye'de, buralı olan milyonlarca Arnavut yaşıyor. Türkiye ile mümkün olduğunca en iyi bir ortaklık istiyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Haradinaj, İçişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Başkanı Driton Gashi'yi istifaya çağırdığını yineledi.
 
Kosova Meclis Başkan Vekili ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müfera Şinik ise dün gerçekleşen tutuklamaların, Kosova ve Türkiye'nin kurumları arasında yapılan ortaklaşa bir çalışma olduğunu vurguladı.
 
KDTP milletvekilleri olarak bu durumda hiç kimsenin bunun hukuki bir ihlal olduğunu iddia edemeyeceğini düşündüklerini ve bu tutuklamaların gerekçe üzerine yapıldığını belirten Şinik, "Bu kişiler sadece Türkiye'yi değil, Kosova'yı da tehdit edebilecek örgüt üyeleridir. Bu durumda İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi'nin haksız yere suçlu duruma düşürülmeleri bizleri üzmektedir." dedi.
 
Şinik, ayrıca, iki dost ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra da en iyi bir şekilde devam edeceğini sözlerine ekledi.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Balkan ayağına yönelik, Kosova istihbaratıyla etkin iş birliği içinde gerçekleştirdiği operasyonda, FETÖ/PDY'nin 6 üst düzey mensubu yakalanarak Türkiye'ye getirilmişti.

 

 

YORUMLAR 6
  • R Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence Kosova'da da başkanlık sistemine geçilmeli. Bu adam boşa çıkınca bir ABD şirketinde yönetim kurulu başkanı mı ne olur bilmem artık.
    Cevapla
  • şahin avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    sana haber vermemekle ne kadar isabetli davrandıkları belli...
    Cevapla
  • sefa7 6 yıl önce Şikayet Et
    istihbaratın başbakan müsvettesine haber vermemesinden anlaşılıyor ki FETÖ, kosovada, başbakana kadar ulaşmış. iki istihbaratı da tebrik etmek lazım. bu başbakan da yakında gider. yazın kenara.
    Cevapla
  • Halkk 6 yıl önce Şikayet Et
    Kosova Başbakanı fetöcü olacakki bu operasyonda Türkiye'deki meslektaşları ile işbirliği içerisine giren Kosova İçişleri Bakanı ile Kosova İstihbarat Ajansı Başkanı'nı görevden almaya kalkışıyor! Kosova üzerindeki ABD etkisi ve Fetö'nün ABD ile ilişkisi birlikte değerlendirildiğinde Kosova Başbakanı'nın bu operasyona karşı tavrının arkasında ABD'nin olması kuvvetle muhtemeldir.
    Cevapla
  • neron 6 yıl önce Şikayet Et
    akilli olun arnavutlar ben de o bolgenin insani olarak soyluyorum.turkiyeye ihanet affedilmezdir.turkiyenin yaninda yer alin sen basbakan olarak konuyu sonra ogrensende gorevlileri gorevinden almaman gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü