ABD Afganistan'da hafız çocukları katletti

ABD destekli Afgan ordusunun Afganistan'da dün düzenlediği saldırının detayları ortaya çıktı. Saldırıda bir medrese hafız çocukların mezuniyet töreni sırasında hedef alındı. Katliamda ölen 100'den fazla kişinin tamamı sivillerden oluşuyor.

GİRİŞ 04.04.2018 12:00 GÜNCELLEME 04.04.2018 12:24
Bu Habere 470 Yorum Yapılmış

Dün, Afganistan'ın Kunduz eyaletinde ABD destekli Afgan ordusu bir katliama imza attı. Afganistan'da "terörü" bitirmek için varlığını sürdüren ABD kuvvetleri, 100'den fazla Müslüman çocuğu hafızlık töreni sırasında katletti, 100 civarı yaralı var.

TALİBAN BAHANESİYLE SİVİLLER VURULDU

Korkunç saldırı, üst düzey Taliban yöneticilerini vurma bahanesiyle gerçekleştirildi. Yapılan açıklamaya göre ise saldırıda ölenlerin tamamı sivillerden oluşuyor.

MÜSLÜMAN DÜNYASINDAN TEPKİ

Afganistan'da defalarca sivilleri hedef alan ABD'nin dün gerçekleştirdiği katliam Müslüman dünyasının büyük tepkisini çekti. Saldırı sonrası ölenlerin yayınlanan fotoğraflarında çocukların olması dikkat çekti.

 

 

ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

500'den fazla kişinin katıldığı mezuniyet töreninde  50'den fazla hafız çocuk ve hafız yakını şehit oldu. 

Müslüman dünyasında büyük tepkiyle karşılanan olay Afganistan'da yaşanan en büyük sivil katliamlarından biri olarak kayıtlara geçti. 

ABD destekli Afgan güçlerinin bu olayı aslında bilerek gerçekleştirdikleri, bu tür sivil  yapıları ortadan kaldırarak Afgan toplumunda marijinalliği yayarak işgale zemin hazırlamak istedikleri biliniyor. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 470
  • Ohannes 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bu çok abartmamak gerek bunları
    Cevapla
  • KORUYUCU GELSİN 6 yıl önce Şikayet Et
    reisimiz erdoğandan bunlara karşı bir açıklama bekliyoruz NE ZAMAN GELECEK İSLAMIN KORUYUCUSU
    Cevapla
  • TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim bu acı dayanılmaz yürek yandı kül oldu Allahım nolursun bu intikamı al yalvarıyorum ALLAHIM amerikayı ve onun düzenini askerlerini uçaklarını savaş gemilerini ellerinde ne kadar silah ve nükleer güç var ise pentagonu beyaz sarayı ve yöneticilerini siyonist leri kahhar ismi şerifinle kahru perişan eyle intikam ALLAHIM İntikam
    Cevapla
  • mus 6 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • BARIŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD sonunu biz getireceğiz senin ALLH ın yardımıyla.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Hehe getirirsin istese bir anda Yok eder hepimizi onlar bizden teknolojik olarak çok ilerde okullarında ezber Yok onlar senin gibi 10 saat ders görüp ezbere geçmiyorlar onlar uygulama öğreniyor direk sadece 1 saatte her haltı öğreniyorlar sende ise bi halt yok
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika , sen varya sen oyle cok olmaya basladin oyle cok oldunki oyle boyle degil. Barbarlikta modern cagin moloz mogollari
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır