Ve Soros böyle kovuldu

Soros Vakfı Başkan Yardımcısı Patrick Gaspard, Budapeşte'yi terk etme kararının alınmasında "yoğunlaşan politik baskıların ve var olan hukuk yapıdaki değişikliklerin" etkili olduğunu söyledi.

Ve Soros böyle kovuldu
Ve Soros böyle kovuldu
GİRİŞ 15.05.2018 15:54 GÜNCELLEME 15.05.2018 16:32
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Macar asıllı ABD vatandaşı milyarder George Soros'un Açık Toplum Vakfı, “politik baskılar ve hukuk yapısındaki değişiklikleri” gerekçe göstererek AB ülkelerinden Macaristan’ın başkenti Budapeşte'den Berlin'e taşınacağını duyurdu.

Soros Vakfı Başkan Yardımcısı Patrick Gaspard, Budapeşte'yi terk etme kararının alınmasında "yoğunlaşan politik baskıların ve var olan hukuk yapıdaki değişikliklerin" etkili olduğunu söyledi.

 

 

Açıklamada Macar hükümetinin son iki yıl içinde "George Soros'a karşı ülke çapında devam eden kampanyalara yaklaşık 100 milyon Euro harcadığı ve bu kampanyayla halkı hem Soros Vakfına ve hem de tüm sivil kuruluşlara karşı yalan yanlış bilgilerle harekete geçirdiği" belirtildi.

SOROS YASASI

BBC Türkçe’nin açıklamayı duyurduğu haberinde, “Macar hükümeti Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros'u mültecilerin Avrupa'ya yerleştirilmesi için bir plan yapıp bunu uygulamak için çaba harcamakla suçluyor. Macar hükümetine göre Soros'un bu planı uzun vadede Avrupa'da ulusal devletlerin ortadan kaldırılmasını amaçlıyor” dedi.

Macaristan'da Soros Vakfı ve diğer yurtdışı bağlantılı sivil kuruluşların faaliyetlerini denetim altına almak ve mali desteklerini sınırlamak için "Soros'u durdur" adı verilen bir yasa da çıkarıldığına dikkat çeken BBC, Nisan ayında gerçekleşen seçimlerde Viktor Orban ve partisinin büyük bir destekle yeniden iktidara gelmesinin ardından, basında Soros Vakfı'nın Budapeşte'den taşınacağı haberleri yayınlandığını ancak vakıf yönetimi tarafından doğrulanmadığını anımsattı.

YORUMLAR 13
  • cavus 5 yıl önce Şikayet Et
    az kalmis zaten ölüyor cehennem onu bekliyor mutluyum la ilaha illallah muhamedun resul ALLAH
    Cevapla
  • ASiLBEY_ÇUBUK_06 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya barışı için Soros u dünyadan kovmak gerekir.
    Cevapla
  • miroğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    yahudileri sürgün edilmeli .lanetlidirler
    Cevapla
  • serdar 5 yıl önce Şikayet Et
    Gebermedi gitti
    Cevapla
  • Umut 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dunya duzenini kurmak icin gorevlendirilmis .fakat insanlik uyandi .kovuldum demiyor politik baski diyor.demokrasi bu olsa gerek halkim istemedi kovdum .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi