Resmen vahşet! Çocukların kalpleri sökülmüş

Peru'da Chimu medeniyetine ait 600 yıllık mezarlar bulan arkeologlar, 56 çocuğun daha kalplerinin sökülerek kurban edildiğini ortaya çıkardı.

Resmen vahşet! Çocukların kalpleri sökülmüş
Resmen vahşet! Çocukların kalpleri sökülmüş
GİRİŞ 09.06.2018 16:30 GÜNCELLEME 09.06.2018 16:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Peru'nun Trujillo kenti yakınlarında nisan ayında bulunan çocuk iskeletlerine yenileri eklendi. O dönem ortaya çıkarılan bulgularda 140 çocuğa ait mezarlar bulunmuş ve çocukların belirli bir ritüel kapsamında kurban edildikleri belirlenmişti.

KALPLERİ ÇIKARILMIŞ

 

 

Bölgede 600 yıl önce yaşadığı düşünülen Chimu medeniyetine ait mezarlardaki çocukların, göğüs hizasında kesiklerle öldürüldüğü ve kalplerinin çıkarıldığı anlaşıldı.

56 ÇOCUĞUN DAHA İSKELETİNE ULAŞILDI

2 ay boyunca devam eden çalışmalarda yeni mezarlar da bulundu. Geçtiğimiz günlerde yeni bilgilerin ışığında basın toplantısı düzenleyen uzmanlar, 56 çocuğun iskeletine daha ulaştıklarını açıkladı.

KURBAN EDİLMİŞLER

Çocukların kurban edildikleri fikrinin daha da güçlendiğini belirten uzmanlar, Chimu medeniyetinin o dönem güçlü bir sel felaketiyle mücadele ettiğini ve bu durumdan kurtulabilmek için çocukları kurban ettiklerini ifade etti.

Tulane Üniversitesi’nden Profesör John Verano, ulaşılan kemiklerin 5-14 yaşları arasındaki çocuklara ait olduğunu söyledi.

YORUMLAR 9
  • Mehreba 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya avrupa medeniyeti ne kadar yerli amarika lı katletti?
    Cevapla
  • Bay A 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya Hunlar zamanında ne kadar Avrupalı katletti?
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    İslam ne büyük bir nimet...
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Chimu medeniyetinin neden battığı, tarihin çöp kutusuna gömüldüğü ortada.
    Cevapla
  • Birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ispanyollar iyiki bitirmis bunlari. Dunyanin kurali bu malesef. Zalimi ancak baska bi zalim yok edebiliyor ilginc bi paradoks yani acaba zalimler hep mi guclu olmak zorunda yoksa mazlum guclenince mi zalimlesiyor ? Insanoglu boyle iste napalim
    Cevapla
  • amiiin 5 yıl önce Şikayet Et
    cahiliyet halada devam ediyor hindistanda yuksekten atilan gencler eski agrupanin cirkin yuzunude gozler onune seriyir kiralar genclerin kanlariyla beslenmeleri dah neler neler bunlar cahillyet islami bilmedikleri icin hayvan danda asagi insanlar Allah muafaza buyursun bunlardan bizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar