Yemen'de 8 gazeteci öldürüldü

SEMC'ye bağlı Basın Hürriyeti Gözlemevi, 2018'in ilk 6 ayında 8 gazetecinin öldürüldüğünü bildirdi

Yemen'de 8 gazeteci öldürüldü
Yemen'de 8 gazeteci öldürüldü
GİRİŞ 09.07.2018 01:34 GÜNCELLEME 09.07.2018 01:34

Yemen'de yılın ilk yarısında 8 gazetecinin öldürüldüğü ve  basın mensuplarına yönelik çok sayıda ihlalin yaşandığı belirtildi. 

Araştırmalar ve Ekonomik Enformasyon Merkezi'ne (SEMC) bağlı Basın  Hürriyeti Gözlemevi tarafından yayımlanan raporda, ülkede bu yılın ilk yarısında  basın mensuplarına yönelik 53 ihlalin tespit edildiği bildirildi.

Bunların başında 8 gazetecinin öldürülmesinin geldiği kaydedilen  raporda, diğer ihlaller yaralama, kaçırma, şiddet, tehdit ve medya merkezlerinin  hedef alınması olarak sıralandı.
 
Raporda, ihlallerin çoğunun Husiler tarafından gerçekleştirildiği  ancak hükümet yanlısı güçler ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun da  gazetecilere yönelik ihlallerinin bulunduğu aktarıldı.
 
Basın özgürlüğünde kötüye gidişinin sürdüğü Yemen'in geçen yıllarda bu  nedenle kara listeye alındığı hatırlatılan raporda, ülkede basının baskı ve  ihlallerle anılır hale geldiği, aynı zamanda mağdurların ve kurbanların haklarını  koruyacak güvencelerin ortadan kalktığı ve suçluların kendilerini adaletten ve  cezadan uzak hissettikleri ifade edildi.
 
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime  darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin  denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti meşru ordu ile Husiler arasında  çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise  Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi