9 ülke katıldı! Mısır'da parlak yıldız tatbikatı

Mısır, ABD, Suudi Arabistan, Yunanistan, Ürdün, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İtalya ve Fransa'nın katıldığı "Parlak Yıldız 2018" adlı ortak askeri tatbikat Mısır'da başladı.

9 ülke katıldı! Mısır'da parlak yıldız tatbikatı
9 ülke katıldı! Mısır'da parlak yıldız tatbikatı
GİRİŞ 09.09.2018 11:07 GÜNCELLEME 09.09.2018 14:53
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mısır'ın kuzeybatısındaki Muhammed Necib askeri üssünde başlayan ve 20 Eylül'e kadar sürecek tatbikata 9 ülkenin hava, kara ve deniz kuvvetleri unsurlarının yanı sıra gözlemci ülke sıfatıyla Lübnan, Ruanda, Irak, Pakistan, Hindistan, Kenya, Tanzanya, Uganda, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Çad, Cibuti, Mali, Güney Afrika, Nijer, Senegal ve Kanada katılıyor.
 
Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel ile bir araya geldi. Askeri iş birliğinin güçlendirilmesi meselesinin ele alındığı görüşmede Votel, bölgede güvenlik ve istikrarı tehdit eden meydan okumalarla mücadelenin, çabaların birleştirilmesini gerekli kıldığına işaret ederek askeri tatbikatın önemine dikkati çekti.
 
ABD ile Mısır arasında 1981 yılından itibaren 2 yılda bir yapılan askeri tatbikat, Mısır'da Hüsnü Mübarek'in halk ayaklanmasıyla devrilmesinin ardından ortaya çıkan siyasi karmaşa nedeniyle 2011'de iptal edilmiş, sonrasında ise geçen yıl yeniden düzenlenmeye başlamıştı. 

YORUMLAR 8
  • beylerbeyi 5 yıl önce Şikayet Et
    hey yavrum hey itler çakallar birleşmiş. Uyanik olun bozkurtlar.
    Cevapla
  • Yörük 5 yıl önce Şikayet Et
    o orada bu burada su surada derken bu gunlerde hemen hemen bir cok ulke tatbikat yapiyor ve bir coguda bize dogrudan veya dolayli olarak hasim olan ulkeler.cenk gunleri yaklasiyor uyanik olmali Turk milleti.
    Cevapla
  • Ali hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ce ürdün herzamanki gibi hainliğine devam ediyor.sisi pisi pisi urdün kralı abdullah abd nin ve israilin ortadoğudaki en önemli ajanve istihbarat ülkesidir.eger bu iki ülke olmasa idi israil çoktan yokolmuştü belki.tabi darbeci sisiye 4 milyar dolar para ve 5 milyar dolarlık silah yardımı yapan kafir suud kral ve hanedanını unutmamak lazım.Allah azze ve celle en kısa zaman da saltanızı uok edecek bize bırakırsa bu gaflet uykusu ile çok zor.
    Cevapla
  • ArabınKafiri 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu mısır ve sudileri kafirler yönetiyor müslümanlar da gaflette seyrediyor
    Cevapla
  • egemen 5 yıl önce Şikayet Et
    siyon yıldızı... ey.mısır sen ne yapıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak