Ülkenin başbakanına büyük tepki!

Suriyeli yetim çocukları dahi mülteci olarak ülkesine kabul etmek istemeyen Çekya Başbakanı Andrej Babiş’e başta koalisyon ortağı olmak üzere birçok siyasi parti tepki gösterdi.

Ülkenin başbakanına büyük tepki!
Ülkenin başbakanına büyük tepki!
GİRİŞ 16.09.2018 10:26 GÜNCELLEME 16.09.2018 10:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Macar Haber Ajansında yer alan habere göre, Başbakan Andrej Babiş'in Cumartesi günü Pravo isimli gazeteye verdiği röportajda, ''(50 Suriyeli yetim) Onları neden kabul etmeliyiz? Bizim kendi yetimlerimiz de var. Kendi yetimlerimizi hayata hazırlamamız lazım'' şeklindeki ifadeleri kendi ülkesinde bile tepki topladı.

Çekya Başbakan Yardımcısı ve İç ve Dışişleri Bakanı Jan Hamacek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin 2015 yılından beri kriz bölgelerine çeşitli yardımlarda bulunduğunu hatırlatarak, ''10 milyonluk bir ülke olarak 50 Suriyeli yetime sorunsuz bir şekilde yeni bir ev sağlayabiliriz'' ifadelerini kullandı.

 

 

Başbakan Babiş'e tepki gösteren muhalefet partilerinden TOP 09 Genel Başkanı Miroslav Kalousek, sosyal medya hesabından, ''50 Suriyeli yetim tabii ki başka yere de sığınabilirler ama biz tüm dünyaya vicdansız olduğumuz mesajını veriyoruz. İzolasyon ve aşağılanmaya doğru gönüllü olarak ilerliyoruz'' şeklinde açıklamada bulundu.

Hristiyan Demokratlar Birliği (KDU-CSL) Genel Başkanı Jan Bartosek ise açıklamasında, Başbakan Babiş'in açıklamasının Çekya politikasında, dayanışmanın yerini bencillik ve gaddarlığın aldığının ispatı olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen bende olsam aynını söylerim vatanını satıp gelmesin buraya benim 1 gün sigortam yatmasa bakmıyo ama suriyeliye hemen kapılar açılıyo kaç tanesinden duydumne türkiyeyi nede reisi seviyolar paramla aldım ben herşeyi diyolarki sonrasını anlatmayayım
    Cevapla
  • KAFKAS TÜRKÜ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sarı kafalar siyah kafaları istemiyor
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    dogru soylemis adam araplari almamakta haklilar basina bela olurlar cunku ülkenin
    Cevapla
  • kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    tek dertleri o cocuklarin kimligi musluman olmasalar butun kapilar acilirdi muslumanlarin yetiskinlerini birakin cocuklarini dahi istemiyorlar avrupa denen medeniyetsiz medeniyet bu tek disi kalmis canavar eger hiristiyan musluman savasi ciksa bulduklari muslumanlari katleder bu canavarlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!