Kremlin'den kritik ABD açıklaması!

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki yıl ABD'yi ziyaret edebileceğini açıkladı.

Kremlin'den kritik ABD açıklaması!
Kremlin'den kritik ABD açıklaması!
GİRİŞ 24.10.2018 12:59 GÜNCELLEME 24.10.2018 13:26

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın Moskova ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önümüzdeki yıl Washington’ı ziyaret etme ihtimalinin ele alındığını söyledi.

Peskov, görüşmede Putin’in gelecek yıl Washington’ı ziyaret etme olasılığına kısaca değinildiğini, ancak henüz bu konuda alınmış net bir karar olmadığını ifade etti.

 

 

Peskov "Biz kesinlikle hazırız. Şimdilik bildiğiniz gibi Paris’te gerçekleştirilecek anma etkinlikleri çerçevesinde iki ülkenin liderlerinin 11 Kasım’da bir araya gelme olasılığı göz önüne geldi. Şimdi bu konu görüşmeye yönelik hazırlıkları başlatmak gerek" dedi.

ABD'NİN ORTA MENZİLLİ NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetleri Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararının silahlanma yarışına girme eğiliminin tezahürü olduğunu söyledi.

Soğuk Savaş'ın son yıllarına denk gelen 1987'de ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan INF'den çekilme kararını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Çin'e atıfta bulunarak, "Milletin aklı başına gelene dek, ABD, nükleer silah geliştirip cephaneliğini güçlendirmeye devam edecek. Bunu yıllar önce yapmalıydık" demişti.

Gazetecilerin sorusu üzerine Trump'ın sözlerini değerlendiren Peskov, "Bu, son derece tehlikeli bir eğilim ve silahlanma yarışına girme, silahların potansiyelini artırma niyetinin fiili olarak açıklanmasıdır" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!