ABD'nin kan donduran planı

ABD, İdlib’e terörist sevkiyatına başladı. 50 farklı noktada yuvalanmış 90 DEAŞ’lı yakalandı. Teröristler yeni bir çatışma sürecine hazırlandıklarını, Deyrizor’dan nakil sürecinde ABD, PKK ve rejim tarafından desteklendiklerini itiraf etti.

GİRİŞ 27.10.2018 12:57 GÜNCELLEME 27.10.2018 13:02
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat çerçevesinde çatışmasızlık sürecinin başladığı İdlib, ABD tarafından vurulacak. Amerika’nın bunun için DEAŞ ve El Kaide’yi bahane edeceğini belirten Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Kurucu Komutanı Riyad Esad, “ABD’nin hedefi barış sürecini sabote etmek. Bu amaç uğruna her şeyi yapar” diye konuştu.

90 DEAŞ’LI YAKALANDI

 

 

DEAŞ’lı teröristlerin farklı yollardan Deyrizor’dan İdlib’e taşındığını belirten Riyad Esad, Suriyeli muhalif gruplar tarafından İdlib merkez, Sermin, Serakıb ve Derkuş bölgelerine düzenlenen nokta operasyonlarda DEAŞ’lı 90 teröristin yakalandığını söyledi. Esad, “İdlib’de sağlanacak sulh, ABD’nin planlarını bozdu. Şartları kendi lehine değiştirmek için bölgeye terörist naklediyor. Son 4 ayda İdlib’e sızan DEAŞ’lı sayısı 250’yi aştı” dedi.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİLER

Deyrizor’dan ayrılarak İdlib’e gelen ve özel operasyonla yakalanan DEAŞ’lılar ise İdlib’i vilayet ilan etmeye hazırlandıklarını anlattı. Yakın bir dönemde İdlib’de geniş çaplı çatışma ve sabote eylemleri başlatmayı hedeflediklerini belirten DEAŞ’lı teröristler, Deyrizor’dan nakil sürecinde ABD, PKK ve Esed rejimi tarafından desteklendiklerini itiraf etti.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 46
  • uğur böcüğü 5 yıl önce Şikayet Et
    gideceksin, suriyedeki binlerce tonluk silahlara el koyacaksın, savunma sanayimize güzel destek olur, amerikaya kapak olsun
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce NATO Toplantılarında 4ncü madde gereği " ABD'nin terör örgütünü destekleyerek, Türkiye'nin güvenliğini tehlikeye attığı" gündeme getiririlmelidir. SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİNİ YERİNE TAŞIYIP" Fırat'ın batısı Cerablus bölgesini kontrol edilmelidir. Sivrisinekle (2/3 PKK'lı vurduk, Cerablusta devriye atacağız vs?) uğraşırken ABD'nin bataklığa su taşımasına daha ne kadar göz yumulacak????
    Cevapla
  • budur 5 yıl önce Şikayet Et
    bu sevkiyat bitmeyecek fakat yakalamasın devlet imha etsin sonu yok bu işin her gün yakalandı diye içerileri öğretim yuvasına dönüştürüyorlar
    Cevapla
  • Kerem Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun Amerikan malı ürünlere karşı tutkum yok.
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arası alan bunu nasıl gormuyor hayret bıde oncu ulke bunlara derhal yaptırım uygulanıp dıslanması gerek ısı ıyıce korsanlıga vurdular..
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah perişan etsin inşallah amerika israili birbirlerini gebertirler inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor