Brexit alarmı! İngiltere ordusu harekete geçti

İngiltere ordusu, Avrupa Birliği'nden bir anlaşma yapmadan çıkmaya hazırlanan ülkenin olası bir kaos durumuna karşı harekete geçti.

Brexit alarmı! İngiltere ordusu harekete geçti
Brexit alarmı! İngiltere ordusu harekete geçti
GİRİŞ 23.11.2018 10:11 GÜNCELLEME 23.11.2018 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Times gazetesinde yer alan habere göre ordu, ‘Operation Temperer’ adı verilen gizli bir operasyonla, ülkedeki olası Brexit kaosuyla başa çıkmayı amaçlıyor. 

Plan, halkı düzen ve sükun içinde tutmasının yanında ülke genelindeki hastanelere ilaç stoğu ve ulaştırılmasını da sağlayacak.

24 SAAT HAZIR OLDA BEKLEYECEKLER

Operasyonun dikkat çeken noktaları arasında, İngiltere ordusundan bin 200 askerin operasyonlar ve beklenmedik durumlar için 24 saat boyunca hazır olda beklemesi yer alıyor. Plan çerçevesinde, 10 bin ordu personeli de acil durumlar için kısa sürede hazır olacak.

HASSAS PLANLARIMIZ VAR

İngiltere Genel Kurmay Başkanı Sir Nick Carter geçtiğimiz hafta katıldığı Andrew Marr Show adlı programda yaptığı konuşmada, ordu olarak, terör saldırısı veya iş yavaşlatma gibi çok sayıdaki olasılığa karşı hassas planları olduğunu kaydetti.

Carter, "Bu aşamada, bir Brexit anlaşması olacağı yönünde insanlar kendinden emin. Ancak olmaması durumunda, insanlara her durumda yardım etmek için hazır olacağız’’ ifadelerini kullandı.

Başbakan Theresa May’in bir güç gösterisi olarak yeni bir planı kullanmak için harekete geçen ilk başbakan olduğu belirtiliyor.

May, geçtiğimiz yıl Manchester Arena’da 23 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısının ardından, İngiltere’nin terörizme mücadele stratejisinin gözden geçirilmesi talimatını vermişti.

Eski Başbakan David Cameron ise söz konusu tartışmalı güç gösterisine İngiltere’nin kontrolünü kaybettiği ve sıkı yönetim kanunları uyguluyor görüntüsü vermesini istemediği gerekçesiyle karşı çıkmıştı.

BREXİT SÜRECİ

İngiltere, Haziran 2016'da yapılan referandumla yüzde 48'e karşı yüzde 52 oyla AB'den ayrılma kararı almış, 29 Mart 2017'de de Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini işleterek ayrılık sürecini resmen başlatmıştı.

Haziran 2017'de başlayan müzakerelerde taraflar, geçen yılın sonunda İngiltere'nin AB bütçesine taahhütlerinden kaynaklanan yüklü bir "ayrılık ücreti"nin ödenmesi ile vatandaş haklarının da aralarında yer aldığı bir dizi konuda ön anlaşmaya varmıştı.

Son olarak AB ile İngiltere arasında 585 sayfalık taslak ayrılık belgesinde anlaşma sağlanmıştı ancak gelecekteki ilişkileri belirleyecek siyasi deklerasyon üzerinde müzakereler devam ediyor.

İngiltere'de Brexit sürecini durdurmaya yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları da var. Zaman zaman düzenledikleri yürüyüşler ile kamuoyu gündemine gelen bu gruplardan birine Macar asıllı ABD’li iş adamı George Soros da mali destek veriyor. Sivil toplum kuruluşlarının öncelikli hedefini Brexit konusunda halka yeniden fikrinin sorulacağı ikinci bir referanduma gidilmesi oluşturuyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere demek terörist işkalci zalim abd demek ingiltere ab den çıkıyor çünkü abd ile kol kola omuz omuza kısacası abd ingiltere aynı ab yi yutacaklar (yönetecekler) sıra tüm dünyaya gelecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!