Evanjelistler ile İsrail lobisi işbaşında!

ABD’deki yönetime hakim Evanjelistler ile İsrail lobisi, Suriye’den çekilme kararı alan Trump’ı kuşatmaya aldı. Evanjelik lider William Franklin Graham, PKK’nın bir mektubunu yayınlayarak çekilmenin Hristiyanların hayatını tehlikeye atacağını iddia etti.

Evanjelistler ile İsrail lobisi işbaşında!
Evanjelistler ile İsrail lobisi işbaşında!
GİRİŞ 01.01.2019 06:20 GÜNCELLEME 01.01.2019 06:20
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Evanjelik liderler ABD Başkanı Trump’ı Suriye kararından vazgeçirmek ve Amerikan kamuoyunu etkilemek amacıyla Türkiye’yi de hedef alan kara propagandaya başvuruyor. Trump’ın Kudüs hamlesinde de etkili olan Evanjelikler, Suriye’den çekilme kararını etkilemek amacıyla her türlü yalanı, iftirayı ve karalamayı kullanıyor. Evanjelikler terör örgütü PKK için de “müttefik” diyor.

Amerikan dış politikasına yön veren Evanjelikler, Suriye’den çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump üzerinde baskı kurmaya başladı. Beyaz Saray üzerinde büyük etkisi bulunan ve ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının da mimarı olan Evanjelik liderlerin terör örgütü PKK’nın hamiliğine de soyundukları ortaya çıtı.

Evanjelik liderler Suriye’den çekilme kararının ardından Beyaz Saray’ı adeta kuşatmaya aldı. Evanjelik lider William Franklin Graham, Beyaz Saray’ı kuşatan bu lobinin bayraktarlığını yürütüyor. Franklin Graham, Trump’ın kararını açıklamasının ardından “Suriye’den çok hızlı çekilmemiz birçok insanı tehlikeye atar. Başkan Trump’ın yurt içi ve dışındaki birçok kişiyi etkileyecek zor kararlar almak zorunda olduğunu biliyorum. Ona(Trump) ve yönetimine dua etmeye devam etmemiz çok önemli” ifadeleriyle çekilme kararına karşı çıkmıştı.

SKANDAL MEKTUBU YAYINLADI

Graham çekilme kararına tepkisini kara propaganda boyutuna da tırmandırdı. Türkiye’nin olası harekatı durumunda Suriye’deki Hristiyanların hayatlarının tehlikeye gireceğine ilişkin PKK/PYD yandaşları tarafından gönderilen bir mektubu basınla paylaşan Graham, konuyu ABD gündemine taşıdı.

Graham’ın paylaştığı, terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Kamışlı bölgesinden gönderilen mektupta Türkiye’yi hedef alan, “Yılın başlarında Türk ordusu ve cihatçılar Afrin’e girdiğinde binlerce Hristiyan hayatlarını kurtarmak için kaçtılar. Türkler hepimizi yok etmek istiyor. Türk cihatçılar Afrin’de Yezidi ve Hristiyanların peşine düşmüştü ve 100 bin kişi öldürüldü ya da topraklarından sürüldü. Bunun yeniden olmasına izin vermeyin” skandal ifadeler yer aldı.

O PAPAZ DA KORODA

İsrail İçin Hristiyanlar Birliği Başkanı Evanjelik lider John Hagee de Türkiye’yi açık açık düşman ilan etti. Amerika’nın İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma töreninde açılış duasını yapan isim olarak bilinen Hagee, PKK/PYD’yi müttefik ilan etti. Hagee, “Bölgede gerçek müttefiklerimiz var. Sadece çıkarlarımızı paylaşan müttefiklerimiz değil, daha da önemlisi değerlerimizi. Ortadoğu Hristiyanlarını ancak bölgedeki gerçek müttefiklerimiz olan İsrailliler ve Kürtlere yardım ederek destekleyebiliriz” sözleriyle bir skandala imza attı.

TÜRKİYE’YE SALDIRDI

Evanjelik lider Hagee’nin provokatif açıklamasında terör örgütünü korumaya alması ve Türkiye’yi hedefe koyması dikkat çekti. Hagee’nin, Türkiye’ye ilişkin, “Suriye’deki Kürt güçleri ile birlikte çalışan Amerikan askerlerini geri çekme kararı beni çok rahatsız ediyor. Amerikan varlığı, bölgedeki tüm kötü güçlere karşı bir caydırıcıdır ki bunlar DEAŞ, İran ve Türkiye’dir. Amerikan varlığı olmadan, düşmanlarımız (İsrail’e saldırmak ve Ortadoğu Hristiyanlarına zulmetmek isteyen aynı gruplar ve ülkeler) bölgede varlıklarını güçlendirebilir. Bu durum Ortadoğu Hristiyanları ve Kürtler için bir felaket olabilir” skandal cümlelerini kullanması dikkat çekti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 42
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Trump.gerçekten vazgeçme.milyonlar yerinden yurdundan edildi.öldürüldü ,sakat kaldı,evinden barkından oldu.bundan zevk alanlar muhakkak hesabını verecektir.rabbim muhakkak hesap soracaktır.hristiyanlarla müslümanlar normalde birbirlerine asla zarar vermezler.yüzyıllardan beri beraber yaşamışlar.islamda zorlama yoktur.eğer zorlama olsaydı Ortadoğu’da birtane Hristiyan kalmazdı.islam dini barış dinidir,sen gerçekleri gördün.birileri çok rahatsız oldu.
    Cevapla
  • Urfalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Öyle böyle Fırat havzasında canlı kalmayacak
    Cevapla
  • Cumhr04 5 yıl önce Şikayet Et
    Kobani ye hemen girelimmm
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Kudus'u haclilardan temizleyen Selahaddin'in torunları hiç bir zaman siyonist haçlı uşağı olmadı olmayacak.ne yazık ki bu mesele Turkiye'de hala doğru anlaşılmış değil.
    Cevapla
  • Saka 5 yıl önce Şikayet Et
    Selahattin Eyyubi kürt olduğu net değil yemenli arab soyu diye geçiyor
    Cevapla
  • asalet 5 yıl önce Şikayet Et
    donalt tramp bu vampirlerin karsısında erkek gibi mertce durabilirse orta dogu nefes alır ama. reis putin tramp .üçü .bir arada acil bulusmalı . trampa adım attırmamak icin ailesi dahil tum sulalesini hedef yapar bu ganimet tüccarları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!