ABD'nin tekerine çomak soktular! Karşı hamle

İran'ın ABD'nin "arka bahçesi" olarak adlandırılan Atlas Okyanusu'na savaş gemisi göndereceği duyuruldu. Geminin görev süresinin 5 ay olduğu belirtildi. Bu hamlenin, İran'ın etrafını savaş gemisi ve uçaklarla çevreleyen ABD'ye bir cevap niteliği taşıdığı yorumlarının yapılmasına neden oldu.

GİRİŞ 04.01.2019 14:27 GÜNCELLEME 04.01.2019 14:29
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

İran önümüzdeki mart ayında Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderme kararı aldı.

 

 

İran Deniz Kuvvetleri Komutan Vekili Tuğamiral Turec Hasani Mukaddem, İran'ın Atlas Okyanusu'na savaş gemisi göndereceği ifade etti. Mukaddem, İran donanmasının mart ayından itibaren 5 ay süreyle Atlas Okyanusu'nda görev yapacağını söyledi.

ABD'YE KARŞI CEVAP

 

 

Atlas Okyanusu, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarıyla Avrupa ve Afrika kıtaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu hamle, ABD'nin İran etrafında uçak gemisi konuşlandırmasına cevap niteliği taşıyor.

HİNT OKYANUSU'NDAKİ DONANMA 2 AYA GERİ DÖNECEK

Mukaddem ayrıca İran ordusundaki 59. Donanma'nın Hint Okyanusu'nda Aden Körfezi'nde bulunduğunu hatırlatarak, okyanusta İran'ın çıkarlarını koruyan söz konusu donanmanın görev süresinin ise 2 ay sonra biteceğini açıkladı. İranlı komutan, stratejik deniz kuvvetlerinin uzak sulardaki sürekli varlığının İran çıkarlarını koruma amaçlı olduğunu savundu.

İRAN'IN DENİZ FAALİYETLERİ

Bir helikopter iniş pistine sahip 96 metre uzunluğunda, denizden karaya ve denizden havaya ateşlenebilen füzelere ve gelişmiş radarlara sahip olduğu açıklanan Sehend adlı savaş gemisi, 1 Aralık 2018'de Hürmüz Boğazı'nda düzenlenen törenle suya indirilmişti.

Sehend adlı geminin 5 aya kadar açık denizlerde kalabilme kapasitesine sahip olduğu belirtilmişti. İran, ilk yerli savaş gemisi Cemaran'ı 2010 yılında Basra Körfezi'ndeki deniz filosuna eklemişti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 28
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    ıran ve abd ayıdır ikiside müsluman düşmanı
    Cevapla
  • FEDAİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İran Hristiyan Dünyanın Ortadoğu'daki Truva Atıdır... Reklam ve göz boyama. Samimi hiç bir Müslüman İran'ın maskeli yüzü altındaki gerçek simayı bilmiyor olamaz....
    Cevapla
  • ENS 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel tespit.Zaten İran 1979 dan beri Siyonistlerin elinde.Mollaların Mason olduğunu kimse bilmez.Hepsi mütemadiyen İngilteye gidip geliyorlar.Bizzat gören biri olarak yazıyorum.
    Cevapla
  • evkur prefabrik 5 yıl önce Şikayet Et
    o gemiyi orada yanlışlıkla vururlar kimsede kınamadan öte gidemez
    Cevapla
  • Izet turk 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin o soyledigin balikci teknesi dir o gordugun ve dahasinida gormedigin savas gemisidir biraz calis dersini
    Cevapla
  • Azeri 5 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda amerikanin fars korfezindeki ucak gemisi yanlislikla mayina carpilabilir.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    terörist zalim işkalci abd suriyede ırakta kaç sivili katlettin açıkla terör devleti abd sana güvenmiyoruz Dünyada itibarın sıfır.
    Cevapla
  • Mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir anda 1993 yilnda, Turkiye sinirina yakin Iranin Maku kentinde bir kara koldan 9,10 tane Nissan Patrol araciyla, PKK'ya silah gönderildigini hatirladim. O karakolda askerdim. Türkiye sinirina kadar eşlik etdikten sonra durumu anladik! Herhalde Anerikanin istegi ile oraya gidiyor, b
    Cevapla
  • abdulhamid 5 yıl önce Şikayet Et
    kimin gonderdiginide anladinmi bari .!? o silahlarin hepsi amerikan silahi Ikinci israil kuzey irak baskani barzaninin gonderdigi silahlardir . uyan cocugum uyan artik ...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar
İstanbul'da ekmeğe zam: Gramajı da düşürüldü