Trump'tan 'yok artık' dedirten Maduro planı!

CNN'e göre ABD Başkanı Trump, Venezuela'nın muhalefet liderini devlet başkanı olarak tanımayı düşünüyor.

Trump'tan 'yok artık' dedirten Maduro planı!
Trump'tan 'yok artık' dedirten Maduro planı!
GİRİŞ 15.01.2019 22:13 GÜNCELLEME 15.01.2019 22:50
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

CNN İspanyolca'nın internet sitesinde yayınlanan ve Beyaz Saray'a yakın kaynaklara dayandırılan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela muhalefet lideri ve Ulusal Meclis'in başkanı Juan Guaido'yu ülkenin devlet başkanı olarak tanımayı düşünüyor.

 

 

MADURO HEDEFTE!

Beyaz Saray henüz bu konuda bir açıklama yapmazken, bunun Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro üzerindeki baskıyı artıracak önemli bir hareket olacağı düşünülüyor.

 

 

DARBE OLMAZSA, MADURO 2025'E KADAR GÖREVDE KALACAK

Geçen hafta Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'taki Yüksek Adalet Mahkemesi'nde düzenlenen törende yemin ederek, 2025 yılına kadar kalacağı görevine resmen başlamıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bu gelişme üzerine "Maduro rejiminin gayri meşru olduğunu" ifade ederek, ABD'nin Venezuela'ya 'gerçek' bir demokrasinin yeniden gelmesi için, ekonomik ve diplomatik gücünü sonuna kadar kullanacağını söylemişti.

ABD GÜDÜMÜNDEKİ 14 ÜLKE MADURO'YU TANIMAYACAKLARINI DUYURMUŞTU

Ayrıca Amerika kıtasındaki 14 ülkeden oluşan Lima Grubu'nun Meksika dışındaki üyeleri, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yeni hükümetini tanımayacaklarını açıklamış ve Maduro'ya göreve başlamama çağrısı yapmıştı.

YORUMLAR 51
  • Zaza 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'ya demokrasinin gelmesi için Amerika denen terörist bir devletin olmaması lazım ki Dünya huzur bulur
    Cevapla
  • alara 5 yıl önce Şikayet Et
    bir tek bizde değil her ülkede hainleri bulup kullanma konusunda abd çok hünerli muhaleffet lideri bu olaya kendisi karşı çıkmalı gerçekten ülkesi için çalışıyorsa. ne demek muhalefet liderini başkan kabul etmek burası özgür bir ülke kim seçildiyse başkanı odur, başka ülkeler bize başkan atayamaz demeli
    Cevapla
  • hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah izin vermezse hiç bir şey yapa mazlar.
    Cevapla
  • Armadillo 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş, abd ile ortak hareket eden bir çok ülkenin yöneticileri abd tarafından o koltuklara oturtulmuş. abd şu anda hitlerin yapmak istediğini hayata geçirmeye çalışıyor. Terör örgütüne yardım suçlamasıyla Katara hücum eden hainler abd nin alenen terör örgütlerine yardımını destekliyorlar. Çünkü onların da iktidarları abd nin elinde. trump ne dedi ben istersem seni 15 dakikada tahtından indiririm. Kaçmanın ölüme faydası yok. Mevlâm görelim neyler neylerse güzel eyler.
    Cevapla
  • Arif 5 yıl önce Şikayet Et
    secilmis adami istemiyorlar,pes dogrusu..Abd Venezueella petrolune el koymak istiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!