Kuzey Kore'dan Venezuela hamlesi! Yollar kesildi, barikatlar kuruldu

Venezuela ordusu, ABD ve müttefikleri tarafından hazırlanan silahların ülkeye girmesini önlemek için Kolombiya ile arasındaki sınır köprüsünü petrol tankerleriyle kapattı. Bugün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise, Venezuela'nın içişlerine askeri müdahalenin "en kötü senaryo" olduğunu ve böyle bir hamlenin çok yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti. Kuzey Kore ise, Maduro'ya desteğini açıkladı.

GİRİŞ 07.02.2019 14:56 GÜNCELLEME 07.02.2019 16:13
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Venezuela ordusu, Kolombiya'nın Cucuta ile Venezuela'nın Urena şehirlerini birbirine bağlayan Tienditas Köprüsü'ne petrol tankeri yerleştirdi.

 

 

Venezuela sınırında korkutan gelişme! Uçaktaki forsa dikkat

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'de yaptığı konuşmada darbe istediğini açık açık söylediğini ifade ederek, "Bay Trump, Venezuela'daki darbe girişiminin başında olduğunu kabul ediyor. Uluslararası siyaseti Soğuk Savaş'ın karanlık günlerine getirmeyi, kendisine ideoloji haline getiriyor" dedi. Ayrıca, AB'nin önlemlerinin kendilerini hiç şaşırtmadığını, birkaç yıldan beri AB'nin dış politikasını Trump'ın dış politikasına tabii olduğunu söyledi.

 

 

RUSYA'DAN MADURO'YA BİR DESTEK DAHA! ABD'YE İSE UYARI

Rus ordusunda görevli Federal Teknik-Askeri İşbirliği Servisi direktörü General Dmitri Şugayev, ülkesinin Venezuela ile askeri işbirliğini sürdürmek istediğini söyledi. Şugayev, Maduro yönetimindeki Venezuela'nın ABD güdümündeki Peru ve Brezilya'da büyük endişeye neden olduğunu iddia etti.

Bomba görüntüler geldi! Venezuela'da ABD silahları ele geçirildi

Bugün Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov ise, Venezuela'nın içişlerine askeri müdahalenin "en kötü senaryo" olduğunu ve böyle bir hamlenin çok yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti.

KUZEY KORE'DEN MADURO'YA DESTEK GELDİ

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından da Venezuela'ya ve Maduro'ya, "Dış güçlerin, meşru olarak seçilmiş bir Devlet Başkanına, egemen bir devletin anayasasına uygun olmayan şekilde müdahale etmesini, içişlerine müdahale olarak göreceğiz" açıklamasıyla destek verdi.

BOLTON, VENEZUELA ORDUSUNU TEHDİT ETTİ

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezuela ordusuna, kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'yı tanımaları durumunda yaptırımlardan muaf olabilecekleri teklifinde bulundu. Bolton, Twitter hesabından, ''ABD, demokrasiyi savunan ve Devlet Başkanı Juan Guaido'yu ve onun anayasal hükümetini tanıyan üst düzey askeri yetkililere yaptırımları kaldırmayı düşünüyor yoksa uluslararası finans çemberi tamamen kapatılacak. Doğru seçimi yapın!" ifadesini kullandı.

GUAİDO: PARAYI, MADURO’YU DEVİRMEK İÇİN KULLANACAĞIM

ABD, Venezuela devlet petrol şirketi PDVSA'ya yaptırım kararı almış ve bu ülkenin ABD'deki finansal varlıklarının Guaido'ya devredildiğini açıklamıştı. Venezuela’nın yurt dışındaki en büyük varlığı olan ABD’nin en büyük yedinci petrol üreticisi olan Citgo’nun gelirlerine de ABD tarafından el konulmuştu. Guaido, Citgo’ya yeni bir yönetim kurulu atayacağını açıklarken, petrol devi şirketin paralarını ABD merkezli bir fon ile alacağını duyurdu. Guaido, Citgo’dan gelecek milyonlarca dolarla Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'yu yerinden etme çabalarını finanse edeceğini de açıkladı. Guaido daha önce yaptığı açıklamalarda Venezuela’daki devlete ait petrol şirketlerini özelleştireceğini ve petrol yataklarını yabancı enerji devlerine açacağını, IMF’den büyük miktarda krediler alacağını söylemişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 36
  • paris/tr 5 yıl önce Şikayet Et
    petrol ureten hic bir ulke bu petrolu kendi rafinerisiyle aritip satamiyor ya abd yada ingiliz fransiz firmalarina mahkum yani petrolunu kendin isleyip satamiyorsan bagimsiz degilsin zaten iste bugun en etkin savas ekonomik savastir
    Cevapla
  • H.B.V. 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Venezuelada darbe yaparsa 3.ncü Dünya Savaşı çıkar.
    Cevapla
  • şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    fazla macera filmi izlemeyin
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok acemice
    Cevapla
  • Mısafır 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu korfez savasından bıle daha buyuk bır gerılım dunya buna ne kadar daha dayanır bılınmez..
    Cevapla
  • Selin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Diktatör küçük enişte de maduroyu desteklemiş ya :)
    Cevapla
  • Turkoglu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir turk olarak madura Kabul. Ederse asker olmak isyiyorum kahrolsun USA
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin yıkılması tüm insanlık icin şart olmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi