ABD'den Türkiye'ye bir küstah tehdit daha!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi, Rusya'dan S-400 satın alması durumunda F-35 programına katılımının yeniden değerlendirilmesine neden olacağı ve gelecekteki diğer potansiyel silah transferini riske sokacağı konusunda açıkça uyardık. Amerika Düşmanlarına Yaptırımlarla Mücadele Yasası kapsamında S-400 alımına dahil olan devlet veya özel tüm kurum ve kişilerin potansiyel yaptırımlara maruz kalabileceğini de ifade ettik" dedi

ABD'den Türkiye'ye bir küstah tehdit daha!
ABD'den Türkiye'ye bir küstah tehdit daha!
GİRİŞ 06.03.2019 08:14 GÜNCELLEME 06.03.2019 08:16
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanabileceğini açıkladı.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino, bakanlıkta düzenlenen basın brifinginde, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Palladino, ABD'nin S-400 konusunda pozisyonunun değişmediğini ve Türkiye'nin Rusya'dan bu sistemleri alma girişiminin ABD'yi ciddi şekilde endişelendirdiğini dile getirdi.

 

 

Hava savunma sistemi konusunda Türkiye ile beraber çalışmayı ve Türkiye'nin değerlendirmesi için Patriot ve diğer sistemleri teklif ettiklerini belirten Palladino, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi, Rusya'dan S-400 satın alması durumunda F-35 programına katılımının yeniden değerlendirilmesine neden olacağı ve gelecekteki diğer potansiyel silah transferini riske sokacağı konusunda açıkça uyardık. Ayrıca, Amerika Düşmanlarına Yaptırımlarla Mücadele Yasası (CAATSA) kapsamında S-400 alımına dahil olan devlet veya özel tüm kurum ve kişilerin potansiyel yaptırımlara maruz kalabileceğini de ifade ettik."

ABD Kongresinin geçen yıl çıkardığı "Amerika Düşmanlarına Yaptırımla Mücadele Yasası" (CAATSA),Rus savunma ve istihbaratıyla ilişkili kurum ve kuruluşlarla iş yapan üçüncü ülke ve şirketlere de yaptırım uygulanmasını öngörüyor. 

Dün Senato Silahlı Hizmetler Komitesinin oturumuna katılan ABD Avrupa Kuvvetleri (EUCOM) ve NATO Müttefik Kuvvetler Yüksek Komutanı Orgeneral Curtis M. Scaparrotti de Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması durumunda F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmemesi gerektiğini söylemişti.

YORUMLAR 130
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    bak s400 lere benzemesinsonra neden bizden almıyonuz diye ağlamayın su 57 bakmaya gideceğinizi beyan edin bu konuyu acık daha kurcalarlarsak hem üretmeyi durduracağımızı hemde rusyadan su 57 bakacağımızı belkide bir kısım bölümlerin tc de yapılabileceğini ağzınızı şapırtata şapırtata anlatın
    Cevapla
  • Ben 5 yıl önce Şikayet Et
    Al sana müttefik bi an önce abd türkiyeden kovulmalı bizde onlara yaptırım uygulamalıyız abd düşmanlarıyla
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALLERİNDEN: "Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR, İKTİDARA GETİRİRİZ . İlâhi-İslâmî emirleri uygulamayı emrettiğimiz halde, onlar orada, doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler, hak dine itaat dışına çıkarlar, günah, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. Hür iradeye, özgürce seçme hakkına sahipken, sana ve Kur’ân’a itibar etmedikleri için, o memleket halkı gerekçeli olarak cezaya müstehak olur. Biz de orayı darmadağın ederiz.
    Cevapla
  • Mslm 5 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal bunu böyle şeyleri iltifat olarak algıladığı için teröristlerle 4lu ittifak kurdular
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    TARİHİMİZDEN Bİ HAİKAYE : Yıl 1071 Sultan Alparslan’ın Bizans sınırına gönderdiği gözcüler gelirler, heyecanla ve korkuyla ; “Sultanım bizden 10 kat büyük Bizans ordusu hızla yaklaşıyor”. Sultan gayet sakin : “BİZ DE ONLARA YAKLAŞIYORUZ....!!!”
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi