Vatikan, ABD, Trump, BBC, NYT... Alçak saldırıya 'terör' diyemediler

Yeni Zelanda'daki 49 kişinin camide katledildiği terör saldırısının ardından Vatikan da bir taziye mesajı yayınladı. Ancak taziye mesajında "terör" ifadesini kullanmadığı görüldü. Fener Rum Patrikhanesi ise yaptığı yazılı açıklamada cami katliamını "terör" olarak ifade etti. Bunun dışında Trump, Pompeo, BBC, Le Figaro, New York Times da "terör" demediler. Hatta İngiliz Daily Mirror terörist için, "Melek Çocuk" dedi.

Vatikan, ABD, Trump, BBC, NYT... Alçak saldırıya 'terör' diyemediler
Vatikan, ABD, Trump, BBC, NYT... Alçak saldırıya 'terör' diyemediler
GİRİŞ 16.03.2019 22:47 GÜNCELLEME 17.03.2019 09:48
Bu Habere 136 Yorum Yapılmış

Vatikan, Yeni Zelanda'da 49 Müslüman'ın katledildiği saldırıyla ilgili bir taziye mesajı yayımladı. Başbakanlığa eşdeğer Devlet Sekreteri konumundaki Pietro Parolin tarafından yollanan telgrafta Papa'nın üzüntüsü ve başta Müslümanlar olmak üzere Yeni Zelandalılarla dayanışma mesajı dile getirildi. Ancak Vatikan'ın taziye mesajında "terör" ifadesini kullanmadığı görüldü.

 

 

"PAPA,HAYATINI KAYBEDENLERDEN DERİN ÜZÜNTÜ DUYUYOR"

Taziye mesajında "Papa Francis, Christchurch’deki iki camiye yönelik anlamsız şiddet içerikli davranışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin ve yaralananların olduğunu öğrenmekten derin bir üzüntü duyuyor ve bu saldırıların ardından bütün Yeni Zelandalılarla, özellikle de Müslüman topluluğuyla, gönülden dayanışma içerisinde olduğunun bilinmesini istiyor" denildi.

 

 

PATRİKHANE "TERÖR" DEDİ

Fener Rum Patrikhanesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Ekümenik Patrik Bartholomeos Hazretleri ve bugün sabahtan mart ayı mutat toplantısını yapmakta olan Sen Sinod Meclisi üyeleri, Yeni Zelanda‘nın Christchurch şehrindeki iki camiye yapılan caniyane terör saldırılarını telin etmektedirler" ifadelerine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerikan gazetesi New York Times, Fransız gazeteleri Le Parisien ve Le Figaro ile İngiliz haber kanalı BBC, terör saldırısına "terör" diyemedi.

Pompeo, attığı twette "terör, saldırı, cami" gibi kelimeleri geçirmezken, bir sonraki tweetinde İsrail'e atılan roket hakkında verdiği detaylar "ibretlik" adeta.

New York Times ve BBC de "terör saldırısı" diyemedi. BBC haberi "silahlı saldırı" diye okuyucularına geçerken, New York Times ise "silahlı saldırgan" terimini kullanmayı tercih etti.

DAİLY MİRROR: MELEK ÇOCUK

Diğer tepki çeken bir İngiliz basın kuruluşu da Daily Mirror gazetesi oldu. Gazete, "Camilerde katliam" üst başlığını kullandığı haberinde, ilk sayfada teröristin babasının kucağında küçüklük fotoğrafına yer vererek, Brenton Tarrant için "Şeytani bir aşırı sağ katliamcısına dönüşen melek çocuk" ifadesini kullandı.

Eski arkadaşlarının ifadeleri kaynak gösterilen haberde, teröristin, "çocuklar için ücretsiz spor programları veren sevimli bir kişisel antrenör olduğu" ancak "son yıllarda yaptığı seyahatler sırasında bir şeylerin onu değiştirdiği" savunuldu.

ABD BAŞKANI DA "TERÖR" DİYEMEDİ

ABD Başkanı Donald Trump'ta saldırı hakkında "terör" ifadesini kullanmadı.

İSRAİL HALEN DAHA SESSİZ

İsrail ise kanlı saldırı hakkında açıklama dahi yapma gereği duymadı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 136
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu hapiste bir müslüman bu iti vursun
    Cevapla
  • Kirkdokuzelli 5 yıl önce Şikayet Et
    İtrail zaten kendisi terör devleti neden terörü kınasın
    Cevapla
  • Dadaş efe 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar zaten terör demezler. Ancak; Kılıçdaroğlu terörü İslam'la eş tuttu. Onların bir türlü diyemediğini dedi. Diyecek sözüm kalmadı. ALLAH ıslah etsin.
    Cevapla
  • Şehzade 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendileride terörist.Ondandır.
    Cevapla
  • tesbit 5 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı katliamları okullarda ders olarak anlatılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...