Müslüman ülkeden dünyayı titreten rest! 1 füze atanı 3 füzeyle vururuz

Pakistan ve Hindistan arasında karşılıklı uçakların düşürülmesi ile zirveye ulaşan gerilimde, iki ülkenin füzelerini hazır konuma getirerek birbirini tehdit ettiği ortaya çıktı.

Müslüman ülkeden dünyayı titreten rest! 1 füze atanı 3 füzeyle vururuz
Müslüman ülkeden dünyayı titreten rest! 1 füze atanı 3 füzeyle vururuz
GİRİŞ 17.03.2019 20:39 GÜNCELLEME 18.03.2019 10:48
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın 14 Şubat'ta Srinagar kentine giden konvoyun Keşmir'de uğradığı saldırı sonucu 44 askerinin öldürülmesinden sonra, suçladığı Ceyş-i Muhammed (JeM) noktalarını vurma gerekçesi ile Pakistan hava sahasını ihlal etmişti. Yaşanan gerilimde İslamabad yönetimi Pakistan hava sahasını ihlal eden Hindistan'a ait 2 savaş uçağını düşürdüğünü, Hindistan ise bir Pakistan F-16'sını vurduğunu açıklamıştı.

 

 

Sıcak temasın ardından Hindista ile Pakistan'ın füzelerini hazır hale getirdiği ve birbirlerine tehditler yağdırdığı ortaya çıktı.

Reuters'ın iddiasına göre, iki ülke arasındaki tehditler ABD'yi harekete geçirdi. Söz konusu iki nükleer gücün olası bir çatışmayı durdurmak için ABD'li yetkililer iki tarafla görüşerek daha büyük bir savaş senaryosunu durdurdu.

 

 

"1 FÜZE ATARLARSA 3 FÜZEYLE VURURUZ"

Hindistan'ın sadece Pakistan'ı tahrik etmek için hava saldırıları düzenlediğini, söz konusu bölgelerde herhangi bir kampın olmadığını ve dağların bombalandığını açıklayan Pakistanlı yetkililer, Hindistan'ın füze tehditlerine daha sert bir tehditle cevap verdi.

Reuters, ismini vermediği bir Pakistan bakanının Hindistan'dan gelen füze tehditlerine yönelik açıklamasını hatırlatarak, ''Bir füze ateşlerseniz, üç füze ateşleriz dedik. Hindistan ne yaparsa yapsın buna 3 misliyle cevap vereceğiz'' ifadelerine yer verdi

Washington kaynakları ise, ABD güvenlik danışmanı John Bolton'un, 27 Şubat gecesi  ve 28 Şubat'ın erken saatlerinde Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ile telefonla görüşerek sağduyu mesajı verdiğini ileri sürdü. Kaynaklar ABD makamlarının olası bir çatışmanın ne kadar tehlikeli olabileceğinin farkında olduğunu, dolayısıyla bunu önlemek için her şeyi yaptıklarını iddia etti.

YORUMLAR 70
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar birlik olamaz ise böyle araya fitne fesat sokarak müslümanı müslümana kırdırır bu siyonist yahudiler uyanık olalım
    Cevapla
  • C.Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ile Oyun olmaz! .. Yoksa onları Cep,lerinde ,Çanta,larında taşıdıkları Putları bile kurtaramaz!!!
    Cevapla
  • Bu kadar 5 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman güçlü olacak zalime asla boyun eğmeyecek
    Cevapla
  • Asdf 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu da amerikanın v ingiliz işi, ikisini birbirine kırdırmak. Fitneyi at içine ondan sonra seyret, hem gücleri zayıflasın. Hem mermisi bitince bana gelsin.
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Nukluerı kım kullanırsa zafer yasamaz aksıne bunun etkılerı cok buyuk olur sızın ınsanlarınız cokmu degersız kardesım bunun acısı yuz yıl kalkmaz topraktan yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!