Ürdün Kralı Abdullah'tan örnek Kudüs duruşu! İptal etti

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Romanya Başbakanı Viorica Dancila'nın ülkesinin Tel Aviv'de bulunan İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacaklarını açıklamasının ardından, bugün yapacağı Romanya ziyaretini iptal etti.

Ürdün Kralı Abdullah'tan örnek Kudüs duruşu! İptal etti
Ürdün Kralı Abdullah'tan örnek Kudüs duruşu! İptal etti
GİRİŞ 25.03.2019 15:39 GÜNCELLEME 25.03.2019 15:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Kral Abdullah, Romanya Başbakanı Dancila'nın ülkesinin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacakları şeklindeki açıklamasının ardından, bugün başlaması planlanan Romanya ziyaretini Kudüs'e destek için iptal etme kararı aldı" denildi.

 

 

Kral Abdullah'ın Romanya'ya yapacağı ziyaret kapsamında iki ülke arasında çeşitli alanlarda mutabakat zaptı imzalanması ve her iki ülkenin özel sektör temsilcilerini bir araya getiren bir iş forumu düzenlenmesi planlanıyordu.

ROMANYA CUMHURBAŞKANI KARŞI ÇIKIYOR

 

 

İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Başbakan Dancila'nın Romanya'nın Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını reddederek, "Başbakan, dış politikadaki özellikle de Kudüs ile ilgili cehaletini kanıtladı" ifadelerine yer verildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Iohannis'in bu konuda bir karar almadığı belirtilerek, "Iohannis'in, Romanya Anayasası'na göre böyle bir kararın cumhurbaşkanının rızası olmadan alınamayacağına" dikkat çektiği aktarıldı.

ROMANYA VE HONDURAS'TAN KUDÜS AÇIKLAMASI

ABD'de gerçekleştirilen Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi (AIPAC) yıllık konferansında konuşma yapan Romanya Başbakanı Viorica Dancila, hükümetin Tel Aviv'deki Romanya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı aldığını duyurmuştu.

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez de ülkesinin Kudüs'te diplomatik misyon açacağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacağını açıklamasından sonra yeni büyükelçilik binası 14 Mayıs 2018'de yapılan resmi törenle açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ahmed 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıra hep bizde zaten ...AMA...
    Cevapla
  • Mhp 4ever 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim sana almayadan stuttgarttan bol bol dua ediyorum
    Cevapla
  • seyfullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Reisin sayesinde azıcık bunlarada cesaret gelmiş
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun kardeşim.
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi oldu bravo güzel bir duruş romen çingeni dahi kendini bir şey yaniyor. avrupanin her yerinde hirsizlik fuhuş onlardan soruluyor ama gidip nerde elçilik açiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı