İsrail, Anadolu Ajansının ofisini vurdu!

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vurdu. Alçak saldırının ardından Filistin Hümümeti ve Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi.

GİRİŞ 05.05.2019 00:08 GÜNCELLEME 05.05.2019 01:07
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi.

 

Gazze'deki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından Gazze'deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı.

AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

 


ANADOLU AJANSI ÇALIŞANLARININ DURUMU İYİ

Anadolu Ajansı çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirilirken, saldırıda herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair henüz kesin bilgiye ise ulaşılamadı.

İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek bugün öğleden sonra bölgeye hava saldırıları başlatmıştı.

Saldırılarda 1'i bebek, 1'i hamile olmak üzere 3 Filistinli şehit olmuş, en az 12 kişi de yaralanmıştı.

İsrail ordusu, önceki yıllarda da bir çok basın kuruluşuna ait binayı hedef almıştı.

"AA ofisinin hedef alınması tanıkların uzaklaştırılması girişimdir"

Filistin Hükümetinden yapılan açıklamada, "AA ofisinin hedef alınması, tanıkların uzaklaştırılması girişimidir ve İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamlarına hazırlıktır." ifadeleri kulanıldı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla İsrail’in Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisine düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Kalın, “İsrail, yeni bir saldırganlık örneği göstererek Anadolu Ajansı’nın Gazze’deki ofisinin bulunduğu binayı vurmuştur. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Amacın, İsrail’in yeni suçlarını örtbas etmek olduğu açıktır. Anadolu Ajansına’na geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU: İNSANLIĞA KARŞI SUÇTUR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik yaptığı saldırıya resmi Twitter hesabından yayımladığı mesajla tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Gazze’deki Anadolu Ajansı binasının hedef alınması İsrail saldırganlığının yeni göstergesi. İsrail’in uyguladığı şiddet insanlığa karşı suçtur. Bu saldırıdan İsrail kadar onu cesaretlendirenler de sorumludur. Dünyada tek kalsak bile Filistin davasını sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırısına kınama mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Anadolu Ajansının da olduğu bölgeye düzenlediği saldırıyı resmi Twitter hesabından yayımladığı mesajla kınadı. Altun, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binayı vurmasını en sert şekilde kınıyoruz. Basın özgürlüğüne duyarlı olduğu iddiasındaki Batılı ülkeleri İsrail hükümetini kınamaya davet ediyoruz. Yüz akımız Anadolu Ajansı ailesine geçmiş olsun.”

YORUMLAR 115
  • canfeza 4 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı küçükken ezilir. Bazı şeyler için artık çok geç...
    Cevapla
  • Hheeee 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş yorumlar bunlar askeri güç gitmeli ASKERİ GÜÇÇÇÇÇ koşunlandırılmalı filistine
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl dünya arkadaş, adamlar sivil saldırısı yapıyor ve kimse buna engel olamıyor. tüm dünyada ülke yöneticileri bir işe yaramıyor demekki
    Cevapla
  • Hasan Hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir şey kabul edilemez, her ne olursa olsun, kuru ekmek ve soğana bile kalsak İsrail'e karşı savaş başlatmalıyız. Başka türlü olmayacak.
    Cevapla
  • Usluplu Islam 4 yıl önce Şikayet Et
    Israil istedigini yapiyor musluman devletler elleri bagli seyrediyor! Pes pese aciklama da ne demek??? Onlem alinacak, goze goz dise dis!!! Savassa savas olumle olum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı