Arap Birliği'nden çağrı: Filistin'i himaye altına alın!

Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM), Orta Doğu Dörtlüsü (BM, ABD, Rusya ve Avrupa Birliği) ve dünyadaki insan hakları kuruluşlarına Filistin halkının himaye altına alınması çağrısı yaptı.

Arap Birliği'nden çağrı: Filistin'i himaye altına alın!
Arap Birliği'nden çağrı: Filistin'i himaye altına alın!
GİRİŞ 05.05.2019 09:51 GÜNCELLEME 05.05.2019 09:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Arap Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, BM, Orta Doğu Dörtlüsü ve dünyadaki insan hakları komisyonlarına yapılan çağrıda, Filistin halkına himaye sağlanması ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmaya zorlanması istendi. 

 

 

Açıklamada, Filistin halkına himaye konusunda gerekli mesuliyetin alınması çağrısında da bulunuldu.

BM Genel Kurulu Kasım 2018'de işgal altındaki Filistin halkına uluslararası bir himaye sağlanması yönünde karar almıştı. Alınan uluslararası karar ABD'nin büyük desteğine sahip İsrail'in kabul etmemesi sebebiyle henüz uygulama imkanı bulamadı.  

 

 

Merkezi Kahire'de bulunan Arap ülkelerinin en yüksek siyasi kuruluşu Arap Birliğinin bölgedeki sorunların çözümüne ilişkin bu ve benzeri açıklamalarının çoğunlukla dünyada herhangi bir karşılık bulmaktan uzak olduğu gözleniyor. 

Gazze Şeridi'nde cuma günü "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterileri sırasında keskin nişancı ateşiyle iki İsrail askerinin yaralanmasının ardından şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları başlamıştı.

Son hava saldırılarıyla dünden bu yana Gazze Şeridi'nde şehit düşen Filistinli sayısı 7'ye yükselmişti. Kaynakların belirttiği yaralı sayısı da 43'e çıkmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Smart 4 yıl önce Şikayet Et
    Ebu cehilin torunları Amerikaya uşaklıktan vazgeçin
    Cevapla
  • Psg77 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarmı birlik boş lafcılar
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Arap Birliği ikiyüzlülüğü bırak Siz kendi aranızda bir ve beraber olun ve diğer Müslüman Ülkeleri ilede barışın ve ABD ye de uşaklık yapmayın Ozaman değil Filistin dünya himaye altına alınmış olur.
    Cevapla
  • Aksaray68 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey arab birliģi siz neişe yarıyonuz sadığîn ülkeler himaye edermi filistini tabiya sizin vatiniz yok abdden aldìğınız silahların arabaların temizlik bakım parlatma karşısına geçip foto çekmele meşkulsünüz
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    is isten gecti himaye eden Allah sizin himayenizle ancak bu kadar olur. galip gelecek Allah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!