Arnavutluk'tan AB'ye çağrı! Sözünüzü tutun

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Avrupa Birliği'nden (AB) ülkesi ile üyelik müzakerelerini başlatma sözünü tutmasını istedi.

Arnavutluk'tan AB'ye çağrı! Sözünüzü tutun
Arnavutluk'tan AB'ye çağrı! Sözünüzü tutun
GİRİŞ 12.06.2019 09:01 GÜNCELLEME 12.06.2019 09:01

Rama, Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşmesinin ardından muhatabıyla ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesinin AB'nin özellikle adalet alanındaki reform taleplerini yerine getirdiğini belirterek, üyelik müzakerelerine başlamayı hak ettiklerini söyledi.

Rama 13 yıldır AB kapısında bekleyen ülkesinin sabrının tükenmeye başladığını kaydederek, "Avrupa'nın üyelik müzakerelerine yeşil ışık yakarak beklentilerimizi yerine getirme zamanı geldi." dedi.

Juncker ise Arnavutluk'un AB'ye üyeliğinin "imkansız" olmadığını belirterek, "Açık söylemeliyim ki Arnavutluk ile üyelik müzakerelerini başlatmanın zamanı geldi." değerlendirmesinde bulundu.

AB'nin yürütme organı olan Komisyon, geçen ay Arnavutluk ve Kuzey Makedonya ile üyelik müzakerelerinin başlatılması yönünde görüş bildirmişti.

Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'nın AB ile üyelik görüşmelerine başlayabilmesi için 28 üye devletin oy birliğine ihtiyaç duyuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha