Trump vuracağız dedi, İran yanıt verdi! Rusya'dan ABD'ye bomba uyarı

Rusya'dan yapılan açıklamada ''ABD, İran ile olası savaşın sonuçlarını iyi düşünmeli'' denildi. ABD Başkanı Trump'ın, Umman aracılığıyla dün gece İran'a mesaj gönderdiği iddia edildi. Trump'ın mesajında İran'a saldırı tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü.

GİRİŞ 21.06.2019 14:04 GÜNCELLEME 21.06.2019 17:25
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ''ABD, İran ile olası savaşın sonuçlarını iyi düşünmeli'' denildi.

 

 

İRAN: TRUMP BİZE "SİZİ VURACAĞIZ" MESAJI GÖNDERDİ

İranlı hükümet yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, dün ABD Başkanı Donald Trump'ın Umman aracılığıyla İran'a karşı bir saldırının "ani" olduğunu belirten bir mesaj yolladığını söyledi.

 

 

Yetkili Reuters'a, "Trump, Umman aracılığıyla dün gece İran'a mesaj gönderdi. Mesajında İran'a saldıracakları tehdidinde bulundu" dedi.

Trump, "Savaş değil müzakere istiyoruz" dedi ve İran'a müzakerelere başlamak için süre verdi. Mesajına cevap için süre tanıdı.

TRUMP'IN MESAJINA TAHRAN'DAN JET YANIT

Tahran'ın mesaja yanıt olarak Umman'a İran dini lideri Hamaney'in ABD ile herhangi bir müzakereye karşı olduğunu hatırlattığı belirtildi. Ancak Trump'ın mesajının Hamaney'e iletildiği ifade edildi.

İran yönetiminin konuyla ilk yanıtının, "ABD'nin herhangi bir askeri müdahalesinin bölgesel ve uluslararası sonuçları olacaktır" şeklinde olduğu ileri sürüldü.

ARTAN GERİLİM

Umman Körfezi'nde geçen hafta iki büyük petrol tankerinde patlamalar olmuş, Washington yönetimi saldırının arkasında İran olduğunu iddia etmişti.

Bölgede İran'a karşı askeri yığınağını artıran ABD'nin, dün sabah, İran Devrim Muhafızları tarafından İHA'sı düşürülmüştü.

Washington yönetimi tarafından doğrulanan olayın ardından, Trump sosyal medya hesabı Twitter'dan bir açıklama yayımlamış "İran çok büyük bir hata yaptı" demişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 126
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimsenin kimseyi vuracağı yok heleki söz konusu taraflar güçlü devletler olursa çünkü böyle birşey olursa 3. dünya savaşı çıkar. 3. dünya savaşıda barutun hiçbir işe yaramamadığı çalışmadığı zaman ortaya çıkacak şu anda hala ateşli silahlar çalıştığına göre herkesin içi rahat olsun. Amaçları savaş değil yapay ekonomik krizler çıkarmak dünyada döviz kurlarının yükselmesini sağlayarak kendilerini çok akıllı sanıyorlar akıllarınca.
    Cevapla
  • cecen 4 yıl önce Şikayet Et
    Durmadan havlamalar varda kim kimi tuzaga cekiyo merak ettim abd nin isi baya zor rusya ayakta durmaga calısısıyo galiba bedava gurultu
    Cevapla
  • Hsn41 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile iran arasında birine saldırı olursa beraber karşılık vermek üzere anlaşma var yanlışmı biliyorum ama rusya karşılık verirse bu 3. Dünya savaşı demek olur bu hic kimsenin işine gelmez
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Sankı korfez savasında rusyayı yada dıger unsurları cok dınledıler ya ondan sonra sıra turkıye ve rusyada tum bır bolge bu adamlar bu kadar pıslıgı bosuna yapmıyorlar!
    Cevapla
  • Mahmut Akar 4 yıl önce Şikayet Et
    Sallama trump, sallama..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı