ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan S-400 açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına ilişkin, "Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu." dedi

GİRİŞ 26.07.2019 08:37 GÜNCELLEME 26.07.2019 10:00
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerikan Bloomberg kanalına Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemi alması ve olası yaptırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Konuya dair değerlendirmelerin devam ettiğini belirten Pompeo, Türkiye'nin teslim almaya başladığı S-400'lerin aktif hale getirilmesini "kabul edilemez bir adım" olarak nitelendirdi.

DAHA FAZLA YAPTIRIM GELEBİLİR

AA'nın haberine göre; Pompeo, ilk aşamada Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılmasını sağladıklarını dile getirerek, "Daha fazla yaptırım gelebilir. Açıkçası S-400'lerin operasyonel hale getirilmemesini istiyoruz, amacımız bu." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Ankara'ya uzun zamandır S-400 ve F-35'lerin uyumsuz olduğunu anlattıklarını ifade eden Pompeo, "Bu sistemin (S-400) bir kısmını teslim aldılar, Türklerin bunu tekrar gözden geçirmesini istiyoruz." dedi.

YORUMLAR 173
  • gaziantepli 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk,ün dostluğunu kazanan milletin sırtı yere gelmez.ama düşmanlığını kazanan ve devam ettireninde zaman içinde ismi tarihin derinliklerine gömülür...........
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp ve iyi partililer bu söylemde geldi ama depolarda çürüyecek diye.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Yarabbim Ya Resulallah, Bunlar resmen sinir uçlarımıza dokunmak için ellerinden geleni yapıyorlar, bu nasıl bir küstahlıktır, nasıl bir rezilliktir, açacan bayramlık ağzınıda işte ...
    Cevapla
  • Ankara 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin derdiniz f35in sırları falan değil. Türk hava sahasında cirit atamayavak olmanızdandır...
    Cevapla
  • Yok daha neler 4 yıl önce Şikayet Et
    Süs olsun diye mi aldık biz onu? 2,5 milyar dolar para verildi ona. Bir de verilmeyen F35 için milyarlarca dolar kayıp, doğu akdenizde haklarımızın gasp edilmesi, Abd'nin Türkiye'ye yönelik teröre verdiği destek, ambargo ve yaptırımlarla Türkiye'ye verdirdiği kayıplara rağmen, bir de üstüne ülkemizin güvenliği için çok önemli bir yere sahip olan 2,5 milyar dolarlık bu sistemi kullanmayıp çöpe atacaz. Saçmalamayın.!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak