İmzayı atan son liderden korkutan çıkış: ABD'nin kararı kaos getirecek

Eski SSCB lideri Mihail Gorbaçov, ABD'nin INF'ten çekilmesi ile ilgili, "Bu karar uluslararası politikalarda belirsizliğe ve kaotik bir duruma neden olacak" dedi.

İmzayı atan son liderden korkutan çıkış: ABD'nin kararı kaos getirecek
İmzayı atan son liderden korkutan çıkış: ABD'nin kararı kaos getirecek
GİRİŞ 02.08.2019 14:55 GÜNCELLEME 02.08.2019 14:55

ABD, Rusya'nın anlaşma şartlarını ihlal ettiğini ileri sürerek 6 ay önce askıya aldığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) anlaşmasından bugün çekildi.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov, ABD'nin INF anlaşmasından çekilmesine dair açıklamalarda bulundu.

Gorbaçov, ABD'nin anlaşmadan çekilerek sadece Avrupa'nın değil tüm uluslararası güvenlik sistemine yıkıcı bir darbe vurduğunu söyledi.

Anlaşmanın sona ermesinin uluslararası toplumun yararına olmayacağını belirten Gorbaçov, "ABD'nin kararı yalnızca Avrupa'da değil tüm dünyada güvenliği zayıflatıyor" dedi.

Gorbaçov açıklamasında, "Hala ortaklarımızla bazı umutlar vardı. Bence artık hepimiz stratejik güvenliğe bir darbe vurulduğunu görebiliriz. ABD'nin bu hareketi, uluslararası politikarın belirsizliğe ve kaotik gelişmelere neden olacak" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi