Beklenen Türkiye açıklaması yapıldı: 14 bin savaşçıyla hazırız

Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturulmasına yönelik Türkiye ile ABD arasında görüşmeler sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye olası operasyonuna muhaliflerden destek geldi.

GİRİŞ 06.08.2019 12:54 GÜNCELLEME 06.08.2019 16:15
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhalif komutanlar, terör örgütü PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD/YPG güçleri tarafından kontrol altında tutulan ve büyük oranda Arap nüfusun yaşadığı köy ve kasabaları geri almak için Türk askerinin düzenleyeceği bir operasyona hazır olduklarını duyurdu.

 

 

Türkiye destekli Ulusal Ordu Sözcüsü Yusuf Hamud, İngiliz Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Fırat'ın doğusunda Türk güçleriyle birlikte operasyon yapmak için hazır olan 14 bini aşkın savaşçı var" dedi. Hamud operasyon için bir tarih vermezken, bir başka muhalif komutan ise hazırlıklara başladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün açıklamasında "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ile ABD ile paylaştık" demişti.

 

 

YORUMLAR 30
  • Selim asaf 4 yıl önce Şikayet Et
    Misak-ı Milli sınırlarımıza Reis Recep Tayyip Erdoğan ile ulaşacağız
    Cevapla
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Yurugun aslanlarim tam zamani amerika karsi koyarsa iran rusya bizimle
    Cevapla
  • Volcano 4 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon an meselesi artik bertaraf etme zamani gelmisdir acimiz yeter artik yilanlarin basini ezmeden bu teror bitmez..
    Cevapla
  • Cem Atilkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar su tartismayi bir ogrenin. Insanlarin nefislerine soz ederseniz (cahilmisin, aptalmisin, su musun bu musun vb.), tartisma saglikli olmaz ve sonu kavga ile biter. Fikirler uzerinden tartisin. Fikirler uzerinden tartisirsaniz, en keskin muhalif ile bile saglikli tartisabilirsiniz.
    Cevapla
  • Arife 4 yıl önce Şikayet Et
    Armagedon Savaşı'nın ayak sesleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
IMF'den Türkiye açıklaması