ABD yaptırımları insanlık suçu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının 'insanlığa karşı bir suç' olduğunu belirterek, sıradan vatandaşların, hatta hastaların bile ABD baskılarından acı çektiğini belirtti.

ABD yaptırımları insanlık suçu
ABD yaptırımları insanlık suçu
GİRİŞ 07.08.2019 18:17 GÜNCELLEME 07.08.2019 18:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tahran'da düzenlenen kabine toplantısında konuşan Ruhani sağlık malzemeleri ve ilaçlar üzerine uygulanan yaptırımlarla ilgili olarak, ''Ülkemize düşmanların getirdiği baskı, çocuklar ve hastalar dahil tüm insanlara uygulanıyor'' dedi.

İran Sağlık Bakanı Saeed Namaki de, İran'a ilaç satışının engellenmesinin insanlık suçu olduğunu söylemişti. Namaki, herhangi bir ülkenin sağlık sektörüne yaptırım uygulamasının, insanlık dışı olduğunu belirterek, ülke içinde ilaç tedariki konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman sizin yaptıklarınızın adı ne? Yemen, Suriye, Lübnan, Irak ve Afganistan da yaptıklarınız tam olarak nasıl adlandırılabilir? Siz kendi halkınıza bile saygı duymuyorsunuz. Maşallah güzel konuşuyorsunuz gören de sizi melek sanır.
    Cevapla
  • pkj 4 yıl önce Şikayet Et
    peki siz iran azeri türk türkmen molla rejimi kalleşçe yemeni ırakı suriyeyi afgaanistanı abdye peşkeş çektirip işgal ettirmeniz insanlık suçu değilmidir alçak iran azeri türk türkmen derviş yörük irankatil soykırımcı katliamcı mollaları bu rejim yıkılmadığı müddetçe asla bölgemiz rahata ermez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!