Tüm dünyada kurban bayramı coşkuyla kutlanıyor

Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Japonya'da ise, aşırı yoğunluktan dolayı bayram namazı 2 kez kılınmak zorunda kalındı. Almanya'da son dönemde camilere karşı artan saldırılara dikkat çekilirken sağduyu çağrısı yapıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Rusya müslümanlarının bayramını tebrik etti.

Tüm dünyada kurban bayramı coşkuyla kutlanıyor
Tüm dünyada kurban bayramı coşkuyla kutlanıyor
GİRİŞ 11.08.2019 12:42 GÜNCELLEME 11.08.2019 15:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ALMANYA'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

 

 

Müslümanlar bayram namazını kılmak için başta Moabit semtinde bulunan Ayasofya Camii başta olmak üzere başkentteki camilere akın ederek, saf tuttu. Köln kentinde de Müslümanlar, başta Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Merkez Camii ile diğer camileri doldurdu.

 

 

Avrupa’da camilere yönelik saldırılara da işaret eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda daha da artış gösteren inancımıza ve kutsal mekanlarımıza yapılan farklı boyuttaki saygısızlıklar maalesef bizleri derinden üzmektedir. Bizler her ne olursa olsun sağduyu ile hareket etmekten asla vazgeçmeyecek, on yıllardır sırt sırta, omuz omuza, alın terimizle birlikte suladığımız bu topraklarda, birkaç kişi veya grubun birlik ve beraberliğimizi bozmalarına asla fırsat vermeyeceğiz.” 

PUTİN MÜSLÜMANLARIN BAYRAMINI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını gerçekleştirdiği Moskova Merkez Camii'nde bayram namazı öncesinde güvenlik önlemleri artırıldı. Camilere sığmayan 100 binden fazla Müslüman, bayram namazını sokaklarda kıldı.

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, namaz öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitriy Medvedev’in ülkede yaşayan Müslümanların Kurban Bayramı'nı kutlayan mesajını okudu.

İTALYA'DAKİ MÜSLÜMAN TÜRKLERDEN MÜLTECİ HAMLESİ

Bayram namazına katılımın çok yoğun olduğunu belirten Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Abdulmetin Yalçın, İtalya’nın göç alan bir ülke olduğuna işaret ederek, "İtalya da çok göç alan ve çokça mülteci bulunduran bir yer olduğu için el uzatmamız gereken mülteciler var. İnşallah onlara ulaşacağız. Bir şekilde insanlara ülkemizin şefkat elini, yardım elini ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

JAPONYA'DA NAMAZ 2 KEZ KILINDI

Japonya'da yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazı için Tokyo Camii'ne akın etti. Yoğun katılım nedeniyle cami dolunca, bayram namazı iki kez kılındı. 

AVUSTRALYA

Kurban Bayramı’nın ilk gününde 600 binden fazla Avustralyalı Müslüman, 200’den fazla cami ve mescitte bayram namazını kıldı.

BALKANLARDA BAYRAM COŞKUSU

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Balkan ülkelerinde yaşayan binlerce Müslüman bayram namazını kılmak için sabah saatlerinde camilere akın etti, sevdikleriyle bayramlaştı. 

Kosova

YAVRU VATAN'DA VATANDAŞLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

Hala Sultan ve diğer camiler, bayram namazı öncesinde kısa sürede doldu. KKTC Başbakanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK'nın komuta kademesi de bayram namazını Hala Sultan Camii'nde eda etti.

Tatar ve Akar, namaz sonrasında bir süre vatandaşlarla sohbet ederek, fotoğraf çektirdi.

GAZZELİLER BAYRAM NAMAZINI DOĞU SINIRI YAKINLARINDA KILDI

Gazze'nin doğu sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin gerçekleştirildiği bölgede toplanan yüzlerce kişi, Filistin direniş gruplarının liderlerinin de bulunduğu kalabalıkla saf tuttu. 

Namaz elbiselerini giyen çocukların da ailelerinin yanında bayram namazına katıldığı görüldü.

Bayram hutbesini okuyan İslami Cihad yöneticisi Halid el-Batş, "Filistin halkı, Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemleri konusunda ısrarcı olduğu, Yüzyılın Anlaşması'nı ve Filistin davasının tasfiye çabalarını reddettiği yönünde mesaj veriyor. Açlık, kapıların kapatılması ve abluka, halkın bu konudaki düşüncesini değiştiremeyecek." dedi.

Filistin halkının, Arap ülkelerine yerleştirilme projelerini kabul etmediğini vurgulayan Batş, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşananları "tehlikeli" olarak değerlendirdi.

İsrail'in Kudüs'te yapmak istediklerini gerçekleştiremeyeceğini vurgulayan Batş, Filistin davasının karşı karşıya bulunduğu tehlikelerle mücadele için ulusal birliği sağlama çağrısında bulundu.

ÇİN'DE NİUCİE CAMİİ TIKLIM TIKLIM

Çin'in başkenti Pekin’deki kentin en eski ve büyük camilerinden biri olan Niucie Camii'nde bir araya gelen yediden yetmişe Çinli Müslümanlar bayram namazı için saf tuttu. Caminin tıklım tıklım dolduğu bayram namazı sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Namazın kılınmasının ardından kurbanlıklar görevliler tarafından kesildi.

TÜRK DÜNYASI DA BAYRAM HEYECANINI PAYLAŞIYOR

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te bayram namazını kılmak için Başbakanlık binası önündeki alana gelen yüzlerce kişi seccadelerini meydana, caddelere ve çimenlere serdi.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te binlerce insan bayram namazı için sabah erken saatlerde camilere akın etti.

"Osman Mushafı" olarak bilinen ve üzerine Hazreti Osman'ın kanının aktığı ceylan derisine yazılan Kur'an-ı Kerim'in muhafaza edildiği Taşkent'teki Hazret İmam Külliyesi'ndeki bayram namazı hutbesini, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkan Yardımcısı Abdulaziz Mansur okudu.

KAYNAK: AA, İHA
YORUMLAR 4
  • Efeler 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Namazlarını Dualarını Kabul Etsin.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sayımızı daha çok artırır inşallah
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    tek din islam hay maşallah
    Cevapla
  • Tsli 4 yıl önce Şikayet Et
    Rus müslümanlar ve türkler kafkaslar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde