Hindistan-Pakistan krizinde olay olacak nükleer tehdidi!

Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, ülkesinin, herhangi bir ülkeye karşı nükleer güç kullanan ilk taraf olmayacağını taahhüt ettiği nükleer politikasında değişime gidebileceğini bildirdi.

Hindistan-Pakistan krizinde olay olacak nükleer tehdidi!
Hindistan-Pakistan krizinde olay olacak nükleer tehdidi!
GİRİŞ 16.08.2019 23:03 GÜNCELLEME 16.08.2019 23:05
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Bakan Singh, Rajatsthan eyaletinde bulunan Pokhran şehrindeki nükleer deneme merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Hindistan'ın yıllardır benimsediği "nükleer silahı kullanan ilk taraf olmama" politikasını değiştirebileceğini ifade etti.

 

 

"GELECEKTE NELER OLACAĞI ŞARTLARA BAĞLI"

Hükümetin, nükleer bir savaşı tetikleyebilecek, herhangi bir ülkeye karşı nükleer gücü ilk kullanan ülke olmama politikasını kararlı bir şekilde uyguladığını savunan Singh, ancak "gelecekte neler olacağının şartlara bağlı olduğunu" aktardı.

 

 

Singh, Hindistan'ın Pakistan ile nükleer silahlanma yarışını başlatan lider olarak anılan Hindu milliyetçisi eski başbakanlarından Atal Bihari Vajpayee'ı da andı.

Hindistan, 2003 yılında yayınladığı nükleer doktrini kapsamında, nükleer silahları yalnızca ülke topraklarına ya da herhangi bir yerdeki Hint askeri gücüne karşı yapılacak olası bir nükleer saldırı karşısında misilleme amaçlı olarak kullanmayı taahhüt ediyor. Doktrin kimyasal ya da biyolojik saldırılara karşı da misilleme yapılmasını kapsıyor.

Doktrin, Hindistan'daki hükümetlere, kaynakları güvenilir ve caydırıcı oranda nükleer güç inşa etme ve devamlılığı sağlama yetkisi veriyor.

İktidarda bulunan Hindistan Halk Partisinin (BJP) 2014 yılında yayınladığı seçim manifestosunda da Hindistan'ın nükleer doktrininin gözden geçirileceği ve güncelleneceği taahhüt edilmiş fakat aynı söz 2019'da yayınlanan manifestoda yer almamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 42
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar meraklısınız nükleer silah kullanmaya
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Keşmir'e girmek istiyor!
    Cevapla
  • izzet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer savaş başka savaşlara benzemez ve günümüzde ki nükleer bombaların yanında Japonya'ya atılan bombalar oyuncak kalır .onun için heya bir bomba atarsın olur biter demek cehalettir .öyle bir savaşta radyoaktif serpintilerden bütün dünya etkilenir ve atan ülkede atılan ülke kadar zarar görür ve öyle bir savaşın kazananı olmaz .Kardeş ülke Pakistan 202 milyon nüfuslu bir ülke Hindistan ise 1.350 milyon nüfusa sahip bu güne kadar yapılan 4 savaşta Pakistan hep yenildi ve mecburen atom bombası yapmaya başladı .durum kritik Allah cümle İslam alemine birlik dirlik ve huzur versin düşmanlarını kendi kurdukları tuzaklara düşürüp helak eylesin amin .
    Cevapla
  • Çok Komik 4 yıl önce Şikayet Et
    Greenpeace'ciler hadi gidin zincirleyin kendinizi Hindistan'ın reaktörlerine, askeri tesislerine. Yok gerek yok, bir tek Türkiye nükleer çalışma yapamaz. Onun dışında herkese serbest. Ermenistan'daki reaktör, pimi çekilmiş elinde tuttuğu el bombası. Kimsenin Ermenistan'a bir şey söylediği yok. Pakistan üzerindeki olası bir patlamanın radyasyon bulutları Anadolu'ya gelmeyecek mi sanki.
    Cevapla
  • adem ahmetoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu savaş herkese bütün dünyaya zarar verir.onun için bunu tüm dünya engellemesi lazm protestoyu burda ve her yerde yapmamız lazım bm bu konuyu çözsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması