Rusya ve Çin çağrıda bulunmuştu! BMGK toplanıyor

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Rusya ve Çin’in, Washington’ın orta menzilli füze geliştirme ve konuşlandırma planları ile ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) toplanma çağrısı yaptığını söyledi. Çağrının ardından BMGK yarın toplanacak.

Rusya ve Çin çağrıda bulunmuştu! BMGK toplanıyor
Rusya ve Çin çağrıda bulunmuştu! BMGK toplanıyor
GİRİŞ 21.08.2019 16:10 GÜNCELLEME 21.08.2019 16:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sputnik’e konuşan Polyanskiy, ABD’nin orta menzilli füze geliştirme ve konuşlandırma planları doğrultusunda Rusya ve Çin’in BMGK’ya toplanma çağrısı yaptığını ifade etti.

Polyanskiy’e göre, konuyla ilgili BMGK toplantısı yarın yapılacak.

Rusya ve Çin’in BMGK’ya çağrısı, ABD’nin 500 km'den daha uzun menzile sahip olan seyir füzesinin başarıyla test edildiğini açıklamasının ardından geldi.

ABD yönetimi, Rusya'nın INF'yi ihlal ettiği iddiasıyla 6 ay önce anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu. Daha sonra da ABD Dışişleri Bakanlığı, 2 Ağustos'ta INF Anlaşması'ndan resmen çekildiklerini bildirmişti.

INF, menzili 500 ile 5 bin 500 kilometre arasında olan ve karadan havaya atılabilen orta menzilli tüm nükleer ve konvansiyonel balistik füzelerin yasaklanmasını içeriyordu. Söz konusu anlaşma, imzalandığı dönemde ‘Soğuk Savaş’ın sonunun başlangıcı’ olarak nitelendirilmişti.

 

YORUMLAR 1
  • önb 4 yıl önce Şikayet Et
    allahtan temennim her alanda abd russya savaşı olr inşallah bu iki kalleş birbirini bitirip çökertirse diğerlerini biz rahatlıkla bitiririz allahın izniyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!