İtalya istemedi komşuları aldı

İtalya'nın almak istemediği göçmenlere komşuları sahip çıktı. İspanya, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Portekiz yaklaşık 300 göçmeni ülkelerine kabul edeceklerini açıkladı.

İtalya istemedi komşuları aldı
İtalya istemedi komşuları aldı
GİRİŞ 22.08.2019 13:51 GÜNCELLEME 22.08.2019 13:51

İtalya'nın göstermediği duyarlılığı komşuları gösterdi. Günlerdir denizde mahsur kalan göçmenlere beş Avrupa Birliği ülkesi yardım eli uzattı.

Libya açıklarında kurtarılan 300 kadar göçmeni taşıyan iki yardım gemisi. "Open Arms" ve "Ocean Viking". Yaklaşık 20 gündür İtalya yakınlarında Uluslararası sularda güvenli bir liman açılmasını bekliyordu.

Ancak İtalyan Hükümeti yardım gemilerinin karaya yanaşmasına tüm çağrılara rağmen izin vermedi.Roma'ya yardım çağrısı yapan isimlerden biri de, Open Arms gemisini bizzat ziyaret edip yardım malzemesi ulaştıran Hollywood yıldızı Richard Gere'di.

Gere'in "Göçmenleri şeytanlaştırmayın, onlara yardım edin" çağrısına İtalya'nın göç karşıtı Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini sert tepki göstermiş, "Gere göçmenleri villalarında ağırlasın" demişti.

Tartışma sürerken İtalyan bir savcının gemiye İtalya tarafından el konması ve göçmenlerin indirilmesi emrini vermesiyle Open Arms gemisindeki yüz kadar göçmen Salı gecesi karaya ayak basmıştı ve saatler sonra Brüksel’de açıklama yapan Avrupa Komisyonu Sözcüsü Tove Ernst, İspanya, Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Portekiz’in her iki gemideki göçmenlere kapılarını açmayı kabul ettiğini belirtti.

Afrika ve Ortadoğu’dan Avrupa’ya Akdeniz suları üzerinden geçmeye çalışan göçmenlerin sayısı yüz binleri aştı. Özellikle 2015 yılında kriz boyutuna ulaşan bu göçmen akını Avrupa Birliği gündemini meşgul etmeye ve ciddi görüş ayrılıklarına neden olmaya devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez