Trump'ın 'uydu' hamlesinin iç yüzü ortaya çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan paylaştığı fotoğrafla, İran'ın 3. uydu denemesinin de başarısız olduğunu duyurmuştu. İran Teknoloji Bakanı ise uyduyla beraber selfie paylaşarak "Günaydın Trump" sözleriyle cevap vermişti. Trump'ın neden hassas bir bilgiyi böyle paylaştığı ile ilgili spekülasyonlar, yeni bir iddiayı gündeme getirdi.

Trump'ın 'uydu' hamlesinin iç yüzü ortaya çıktı
Trump'ın 'uydu' hamlesinin iç yüzü ortaya çıktı
GİRİŞ 01.09.2019 16:30 GÜNCELLEME 01.09.2019 16:30

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, Ulusal İstihbarat Teşkilatı eski başkanı James Clapper, FBI eski başkanı James Comey ve CIA eski başkanı John Brennan'ı hedef gösterdi. Trump, "Başarısız roket denemesinden dolayı İran'a üzüntülerimi ilettiğim için, eski ve başarısız istihbarat yetkililerinden olan Clapper tarafından 'azarlandım'. Amerika Birleşik Devletleri için üzücüdür ki, onun gibi adamlar, mesela Comey, hatta daha da salak olan Brennan'ın konu hakkında en ufak bir fikri yok. Bu kimseler ülkemizi gerçekten geride bıraktılar. Ama şu an hiçbir zaman olmadığı kadar ilerliyoruz ve yeniden saygı görüyoruz!" sözlerini kullandı.

 

 

Trump'a sert eleştirileri ile bilinen 3 istihbarat yetkilisinden ise henüz bir cevap gelmedi.

Birçok uzman, Trump'ın paylaştığı fotoğrafın herkesin erişimine açık olmadığını doğruladı. Trump'ın açıklamaları askeriyede ve istihbarat teşkilatında şaşkınlığa yol açarken, uzmanlar Trump'ın bu hamlesini, "gizli bilgiyi yaymak" olarak yorumladı.

 

 

Trump fotoğraf paylaşımı hakkında, "Fotoğrafa sahiptik ve paylaşmak hakkımdı. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz." sözleriyle konuyu yoruma açık bıraktı.

Trump'ın bu davranışı, Soğuk Savaş döneminde John F. Kennedy'nin Sovyet üslerine dair fotoğraflar paylaşması ve George W. Bush'un 2003'te Saddam Hüseyin'in nükleer silah ürettiğini desteklemek için Irak'tan gizli fotoğraflar paylaşmasına benzetildi. Trump'ın bu hareketiyle, "İran'ın ABD tarafından çok yakından takip edildiği" mesajını vermek istediği öne sürüldü.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar