Fransız polisinden Müslüman kadınlara ırkçı müdahale

Fransa’nın başkenti Paris’te bir grup feminist ve Müslüman kadın eylemcinin haşama ile havuza girmesine polis müdahale etti ve havuz ziyaretçilere kapatıldı.

Fransız polisinden Müslüman kadınlara ırkçı müdahale
Fransız polisinden Müslüman kadınlara ırkçı müdahale
GİRİŞ 02.09.2019 10:24 GÜNCELLEME 02.09.2019 10:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa’nın başkenti Paris’te bir grup feminist ve Müslüman kadın eylemcinin haşama ile havuza girmesine polis müdahale etti ve havuz ziyaretçilere kapatıldı.

 

 

Pazar günü aralarında beş haşama giyen kadının bulunduğu 15 kişilik bir grup, haşamaları yasaklayan havuz kurallarını protesto etmek amacıyla Paris’in 11’nci bölgesinde bulunan bir havuzda eylem düzenledi.

Yetkililerin uyarısına rağmen havuzu terk etmeyen kadınlara polis müdahale etti. Ardından havuz geçici olarak kapatıldı.

 

 

15 kişilik grubun içinde haşamalı kadınlara mayolu kadın, erkek ve trans bireyler de destek verdi.

Havuzdan çıkarılan grup "Herkese havuz hakkı, İslamofobiye hayır" sloganlarıyla havuzun önünde eylemlerine devam etti.

AFP ajansına konuşan eylemciler biri eylemin amacının, Müslüman kadınların diğer insanlar gibi aynı haklara sahip olduğunu ve vücudunu istediği şekilde açma veya kapatma hürriyetine sahip olduğunu göstermek olduğunu ifade etti.

Kamuya açık havuzların kurallarının Müslüman kadınları dışladığını vurgulayan eylemciler bu uygulamaya son verilmesi çağrısında bulundu.

FRANSA'DA IRKÇI UYGULAMA

Fransa’da devletin işlettiği kamu havuzlarına hijyen gerekçesiyle sadece mayo ile girilmesine izin veriliyor. Şort ve haşama gibi giysiler yasak. Bu uygulamayı eleştiren Müslüman kadınlar söz konusu uygulama ile kendilerinin bu aktiviteden uzak tutulmaya çalışıldıklarını ileri sürüyor.

BAŞBAKAN'DAN IRKÇI UYGULAMAYA DESTEK

Geçtiğimiz ay, Fransa Başbakanı Edouard Philippe, halka açık yüzme havuzlarının kurallarına saygı duyulması gerektiğini ve “hiçbir dini inancın" isteklerinin dikkate alınamayacağını söylemişti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 3
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    kapalı mekan durgun sularda gerçekten haşema,hijyen problemi oluşturabilir.Çünkü bir takım vücut sıvıları,kumaş yüzeye daha güçlü tutunur.Çözüm:Fransa da belediyeler,renkli ambalaj naylonundan tek seferlik kullan-at şeklinde ki haşemaları ücreti karşlığı havuz girişinde versin...veya yine girişte,ıslandıktan sonra kuruyunca tekrar kullanılamayan ve imha edilen özel kumaştan dezenfekte edilmiş haşema versinler,tabi ücreti karşılığı. edilmiş
    Cevapla
  • Destan 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar kendi arasinda para toplasin, islama uygun havuz açsinlar
    Cevapla
  • memo 4 yıl önce Şikayet Et
    suna fobi demeyin.bu kelimeyi uyduran kafir. Fobi: kişinin, belirli nesneler ya da durumlar karşısında duyduğu, kapıldığı baskılı, kaygılı, olağan olmayan, hastalık derecesinde güçlü korku. Allah kimseye Islam korkusu hastaligi vermemistir. bu Islama karsi kin ve nefrettir. biz yahudifobi veya hiristiyanfobi kelimeleri kullanmadik. bilki kafirler bize karsi hersey uydururlar. Rabbim hidayet versin. cahillikten ne yapacklarini bilmeyen fransizlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular