Lübnan Müslüman Alimler Birliği'nden Avn'a tepki

Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ın Osmanlı Devleti aleyhindeki açıklamalarına ilişkin "Avn'ın konuşması, popülist ve sorumsuzca yapılmış bir konuşma. Gerçeği, halkı, Lübnan'ın ilişkilerini ve medeniyet mesajını gücendiren bir içeriktedir" ifadelerini kullandı.

Lübnan Müslüman Alimler Birliği'nden Avn'a tepki
Lübnan Müslüman Alimler Birliği'nden Avn'a tepki
GİRİŞ 02.09.2019 22:54 GÜNCELLEME 02.09.2019 22:59
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Lübnan Müslüman Alimler Birliği, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın "Osmanlıların Lübnanlılara devlet terörü uyguladığı"na yönelik açıklamalarını, popülist ve sorumsuzca olarak niteledi.

 

 

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, "Avn'ın konuşması, popülist ve sorumsuzca yapılmış bir konuşma. Gerçeği, halkı, Lübnan'ın ilişkilerini ve medeniyet mesajını gücendiren bir içeriktedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Avn'ın, Lübnan'ın kuruluşunun 100. yıl dönümü gibi milli bir törende nefret söylemiyle gerçek ve adaletin gerekliliklerini ihlal etmesinin yanı sıra cumhurbaşkanlığı makamına da kötü bir iz bıraktığı belirtildi.

 

 

 "Avn'ın konuşması, Hristiyan Fransız işgalini nüfuz, Müslüman Osmanlı yönetimini işgale dönüştürmek, rollerin ters yüz edilmesi ve gerçeklerin saptırılmasıdır." denilen açıklamada, "Beyrut'ta işgalci İsrail'in zihinlerden silinmeyen şekillerini de eklediğimizde işgale karşı dengesizlik net bir şekilde ortaya çıkar." değerlendirmesinde bulunuldu.

Başının mezhepsel kışkırtma, sonunun ise mezhepçilikten uzak durulması uyarısı gibi çelişkilerle dolu olduğu belirtilen konuşma metnini yazan kesim hakkında da soru işaretleri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, konuşmanın "siyasi şizofreni şüphesi" taşıdığı vurgulandı.

LÜBNAN CUMHURBAŞKANI AVN'IN KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Avn, Lübnan Devleti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla önceki akşam yaptığı televizyon konuşmasında, "Osmanlı boyunduruğundan kurtulma girişimlerinin tümünün şiddet, cinayet ve mezhep çekişmesiyle sonuçlandığı" iddiasına yer vermişti.

Avn, "Osmanlıların özellikle 1. Dünya Savaşı yıllarında Lübnanlılara uyguladığı devlet terörünün, kıtlık ve zorla çalıştırma dahil olmak üzere yüz binlerce kurbanla sonuçlandığını, 1. Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle Osmanlıların hezimeti ve Fransız nüfuzuyla birlikte ülke tarihinde yeni bir döneme geçildiğini" öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Avn, söz konusu gelişmelerin ardından 1920'de büyük Lübnan'a ve sonrasında bağımsızlığa kavuştuklarını iddia etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • 44Abdullah44 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı Devleti'nin sizin tarihinizde güzel bir iz bıraktığını,sen ise israile yalakalık yaparak tarihine kara bir leke olarak geçeceksin..tarla faresi
    Cevapla
  • İrfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Lübnan da cumhurbaşkanının hırıstiyan olduğu unutulmamalı dolayısıyla böyle bir açıklama beklenir
    Cevapla
  • Bahoo 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail saldırınca fransaya kosarsın
    Cevapla
  • Ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Yine İngiliz, fransızın kucağından havlıyorlar. Tıpkı ataları gibi ihanet kanlarında var. Siyonun önüne bir leş gibi atıldığında Türkiye kapısına kurtar diye yalvarırlar.
    Cevapla
  • furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudilerin,fransızların emrindeki adamlardan ne hayır beklersinki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?