Canlı yayında resti çekti: Kozmetik adımlar, bölgeye gireriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD ile güvenli bölge konusunda açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "ABD'nin oyalama sürecine girmek istediğini görüyoruz. İşbirliğinden sonuç çıkmazsa, hazırlığımızı yaptık, bölgeye gireriz" dedi.

GİRİŞ 10.09.2019 15:55 GÜNCELLEME 11.09.2019 12:32
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanovic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

KIBRIS MESELESİ

 

 

Biz için ve Kıbrıs Türk'ü için hassas kırmızı çizgiler var. Bunların da en önemlilerinden biri siyasi eşitliktir. Türkiye olarak her zaman çözümü destekledik. Bundan sonraki müzakere sonuç odaklı ve net çerçeve olmalıdır. Artık bir başarısızlığı daha kaldıramayız. Laf olsun diye müzakereye başlamayız.

ABD İLE ORTAK DEVRİYE

Amerika ile müzakerelere başladığımız zaman bir ilk adım atıldı. Biz bunu iyi bir başlangıç olarak değerlendirirken de uyarılarımızı net bir şekilde açıkladık. Başka Münbiç olmak üzere, ABD sözünü tutmamıştır. İkinci bir Münbiç olmasın diye uyarılarımızı yaptık. Şu anda ortak bazı devriyeler var. Onun dışında atıldığı söylenen adımlar kozmetik adımlardır. ABD'nin bir oyalama sürecine girmeye çalıştığını görüyoruz. Bir terör örgütünden bağımsız hareket edemeyen sözde müttefikten bahsediyoruz. Bir taraftan bizimle kozmetik adımlar atarken, diğer taraftan YPG/PKK'ya destek vermeye devam ediyor. Amerika, bu teröristlere güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor. Türkiye'nin planı hazır. Burada bir taviz verilmesi doğru değil. Bu işbirliğinden bir netice çıkmazsa, biz bu bölgeye gireriz. Nasıl Afrin ve Fırat Kalkanı bölgelerini temizlediysek, burayı da temizleriz. Ayrıca buraya da Suriyeliler döndürülür, temel ihtiyaçları karşılanır. Şu ana kadar ABD'nin tavrı bizi tatmin etmekten uzak, PKK/YPG yanlısı bir tavırdır.

HDP ÖNÜNDEKİ EYLEM

PKK'nın ailelerinden zorla aldığı çocuklara karşı bu aileler bugüne kadar sesini çıkaramıyordu. Artık bu anaların yüreği dayanamıyor. Çığlığını biz buradan görüp, hissediyoruz. Her geçen gün çocuklarını isteyen ailelerin sayısı artıyor. Biz bu ailelerin sesinin Avrupa'dan duyulmasını istiyoruz.

YORUMLAR 37
  • diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar gec başlarsak o kadar bizim aleyhimizde olacak çünkü abd e bizde bilgi toplayip pkk ile iş yapıyor boşuna gelmiyorlar türkiye ye ..önceden adamları vardı bilgi alıyordu şimdi olmadıgı için kendileri geliyor...inanamayın terörist abd ye...
    Cevapla
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kozmetik adım ne demek bilmiyorum ama artık 2023 e çok güçlü çok adaletli çok varlıklı girmek istiyoruz
    Cevapla
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD işi gücü güvenli bölge olayını cıvıklaştırma, Maşallah bakanımız bunları yutmuyacak bilgilere sahip,İşin ucu nereye gidecek yakın zamanda görürüz.
    Cevapla
  • Mr. Bıyık 4 yıl önce Şikayet Et
    yürü be kim tutabilir seni :)
    Cevapla
  • kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    ben bir kûrdûm sayin bakanim derhal girelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu