Trump düğmeye bastı! Yasaklanıyor...

ABD'de elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen 'gizemli akciğer hastalığı' sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya çıktı. Yaşanan ölümleri hakkında açıklamada bulunan ABD Başkanı Trump, elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için gerekli adımların atılacağının sinyalini verdi.

Trump düğmeye bastı! Yasaklanıyor...
Trump düğmeye bastı! Yasaklanıyor...
GİRİŞ 12.09.2019 06:16 GÜNCELLEME 12.09.2019 08:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD basını, Kansas eyaletinde yaşayan ve elektronik sigara kullandığı bilinen 50 yaşındaki bir kadının, daha'gizemli akciğer hastalığı' nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

 

ABD'de e-sigaralar yasaklanıyor

Yaşanan ölümlerin artması nedeniyle ABD'de e-sigaranın yasaklanması gündeme gelmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için adım atacaklarını açıkladı.

 

 

6 kişi hayatını kaybetti

Kansas Eyaleti Sağlık ve Çevre Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, elektronik sigarayla alakalı 'gizemli akciğer hastalığı' nedeni ile bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise bu vaka ile ülke çapında elektronik sigarayla gerçekleşen ölümlerin sayısının 6'ya çıktığını açıkladı.

Hali hazırda toplam vaka sayısının 450 olduğu ve hepsinin elektronik sigara kullanımı sonrası akciğer problemi yaşadığı belirtildi. Ölüm ve hastalık vakalarının soruşturma altında olduğu belirtilirken; vatandaşlara, elektronik sigara kullanmamaları tavsiye edildi.

Gizemli akciğer hastalığı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), elektronik sigara kullanan kişilerde görülen ve henüz tıbbi olarak tanımlanamayan bu hastalığı, 'gizemli akciğer hastalığı' olarak adlandırıyor.

Trump: Piyasadan kaldırılacak

Öte yandan ABD Başkanı Trump, son günlerde ABD'de 6 kişinin ölümüne yol açan aromalı elektronik sigaraların piyasadan kaldırılması için adım atacaklarının sinyalini verdi.

YORUMLAR 9
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    sigara içenlerden fazla sağlık primi alınmalı. adam bile bile zararlı şeyi içiyor akciğer, ağız dil gırtlak kanseri gibi hastalıkları arttırıyor sonra tedavisi devletin yani senin benim cebimden çıkıyor. bilerek zarara girene merhamet edilmez demiş büyükler.
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump bir gayri müslim bizi yani Müslümanları sevmemeleri gayet normal sevgi kalmamış derim. Ama ülkeleri için halkı için ne gerekli ise hemen yasaklanıyor. biz de ise malesef yok. olsa da cezaları katı değil.
    Cevapla
  • ali yeşil 4 yıl önce Şikayet Et
    elektronik sigaradan 6 , sigaradan 6000 kişi akciğer kanderine yakalanıyor. Turmpu tebrik ediyoruz , meseleyi çözmüş
    Cevapla
  • Yersen - Yutma 4 yıl önce Şikayet Et
    %90 Çin'de üretiliyor.. Dünyada elektronik sigara imalat piyasa Lideri Çin' dir.. normal klasik tütünlü sigaralar'in Lideri ise ABD' dir.. dolaysiyla ABD Çin'in ekmegine yagi sürmek istemiyor.. neticede, iki dev ülkenin ekonomik çikari sözkonusu, dominant savasindan bir numune'dir.. anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az !
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigaradan ölen milyonlarca insan için neden sigara yasaklanmıyor
    Cevapla
  • Sus sus 4 yıl önce Şikayet Et
    Sigara patronları elktronik işine girmedi, onlar klasik gittiği icin yasaklaniyor. Gm Elektrikli otoyu niye iptal etti zamaninda petrool babalari yahudiler istemediginden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı