Erdoğan, Putin ve Ruhani görüşürken oldu! ABD, Esed'den talep etti

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) yetkilileri, Şam yönetiminden Deeyrizor'un Salihiye bölgesini PKK'ya devretmesini istedi. Suriyeli muhalif isimlerden Deyrizor Askeri Konsey Eski Başkanı İsmail Molla Umeyr, Türkiye’nin inisiyatif aldığı her gelişmenin şer cephesinde paniğe yol açtığını ve küresel savaş lobilerinin de bu ittifakı desteklediğini söyledi.

Erdoğan, Putin ve Ruhani görüşürken oldu! ABD, Esed'den talep etti
Erdoğan, Putin ve Ruhani görüşürken oldu! ABD, Esed'den talep etti
GİRİŞ 18.09.2019 18:45 GÜNCELLEME 19.09.2019 09:15
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleştirilen Suriye zirvesi Esed rejimi, PKK, DEAŞ ve ABD cephesini hareketlendirdi. Zirve öncesi Tel Rıfat bölgesinde taciz girişimlerinde bulunan YPG'li teröristler, Çobanbey ile Afrin'de 3 bombalı terör saldırısı gerçekleştirdi. Aynı dönemde Fırat Kalkanı bölgesine eylem amaçlı sızmaya çalışan DEAŞ hücreleri çökertildi. Esed rejimi ise zirve sırasında İdlib'de 13 sivil yerleşim birimini bombaladı. Zirve sürecinde bir hamle de ABD'den geldi.

 

 

ABD'Lİ YETKİLİLER RUSLARLA GÖRÜŞTÜ

Deyrizor Askeri Konseyi Eski Başkanı Pilot Albay İsmail Molla Umeyr, Suriye'de görevli ABD makamlarının Salihiye'nin devri konusunda Rus yetkililerle bir dizi görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

 

 

Albay İsmail Molla Umeyr...

Yeni Şafak gazetesine konuşan Albay Molla Umeyr, "Şam'ın son dönem PKK aleyhinde yaptığı açıklamalar, Ankara'da yapılan toplantı ve Esed'in Rakka, Deyrizor, Haseke aşiretleri üzerinde etkisini artırma girişimleri ABD'yi böyle bir hamleye itti. Henüz görüşme sonuçlarına dair bilgi paylaşımı yapılmadı. Ancak ABD Esed-İran-Rus ittifakının Fırat'ın doğusunda herhangi bir bölgede kontrol sağlamasını istemiyor. Bu nedenle de El Tabiye, Cezire, Haşşam, Hatle, Mirat ve Mazlum yerleşkelerinin PKK'ya devredilmesini talep ediyor" dedi.

Albay Umeyr şöyle devam etti: "İran, Şam'dan Irak'a uzanan koridorda etkin güce sahip. Bu bölgeler de kontrol büyük oranda İran destekli Şii militanlarda ve Tahran bu devir işlemine şiddetle karşı çıkıyor. Görüşme trafiğinin devam ettiği dönem ABD öncülüğündeki koalisyon unsurları başta El Bukemal olmak üzere İran destekli milislere ait mevzilere 4 ayrı hava saldırısı düzenledi" ifadelerini kullandı."

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 35
  • Elma 4 yıl önce Şikayet Et
    Misakı milliye ulaşalım. Şimdiki kızıl elma ilk hedef
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed den ister ler sanki babasının malı Suriye toprakları Suriye halkının dır ABD nin degildir katil ABD yer yapma peşine kendine topraköyle kolay alabiliyorsan biz Türker önce Alırdık biz barış ve Suriye halkına saygı duyan Türk leriz fırsatçı degiliz hain degiliz
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed'in radikal bir karar vermesi gerekiyor. Ya ülkeyi talan ettirip halkı helak ederek tarihe geçecek, yada Türkiye, Rusya, İran üçlüsüne tam yetki verip Suriye'nin refahını sağlayacak. Her geçen gün, ülkenin durumu kötüye gittiği gibi, ABD'yi de ortadoğu ile ilgili projesine yaklaştırıyor. Esed'in ego'su ile değil, mantığı ile hareket etmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk dediğini zaten yaptı...
    Cevapla
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    ' suriye yi yakıp yıkan liderden ne beklenir toprakta veri ulkeyi de satar
    Cevapla
  • mengene 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse esonun meşruluğunu tartışmıyor.herif kendi halkını katlediyor piyasada suriye devlet başkanı geçiyor.ulan batasıca batı topunuz birden batarsınız inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...