ABD'den yaptırım kararı: Savaşa her zaman hazırız

ABD, İran Ulusal Bankası'nı yaptırım listesine aldı. ABD Başkanı Donald Trump, askeri seçenekler konusunda ABD'nin her zaman hazırlıklı olduğunu söyledi.

ABD'den yaptırım kararı: Savaşa her zaman hazırız
ABD'den yaptırım kararı: Savaşa her zaman hazırız
GİRİŞ 20.09.2019 17:37 GÜNCELLEME 20.09.2019 20:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile yapılan Oval Ofis toplantısı sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

 

ABD, İran'a yönelik yeni yaptırımlar kapsamında İran Ulusal Bankası'nı yaptırım listesine aldı. Başkanı Trump, İran'a askeri seçenekler konusunda ABD'nin her zaman hazırlıklı olduğunu söyledi.

 

 

 

Trump, İran'ın şu anda pratikte "beş parasız" olduğunu kaydederek, "Aslında problemi çok kolay çözebilirlerdi. Yapmaları gereken tek şey terörle yollarını ayırmaktı. Bildiğiniz gibi, İran dünya üzerinde terör yapan ve teröre destek veren ülkeler arasında bir numara." diye konuştu.

HAZİNE BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

ABD Hazine Bakanlığı da getirilen yaptırımlara ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi'nin terörle mücadele yetkisi kapsamında, yaptırımların, İran Merkez Bankası, İran Ulusal Kalkınma Fonu ve İran'ın askeri alışverişlerinin finansal transferleri için kullanılan Etemd Tejarate Pars adlı şirketi kapsadığını açıkladı.

Açıklamada, İran Merkez Bankasının, İran Devrim Muhafızlarına, bu orduya bağlı Kudüs Gücü'ne ve "terörist bağlantılarına"  milyarlarca dolar sağladığı vurgulandı. 

Hazine Bakanı Steven Mnuchin de getirilen yaptırımlara ilişkin, "İran'ın Suudi Arabistan'a yönelik küstah saldırısı kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu. 

Mnuchin, bu yaptırımlarla birlikte İran'ın tüm fonlarının kesileceğini söyledi.

YORUMLAR 24
  • Murat Çingiş 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Kimyasal silah bahanesiyle Irak ı, Daeş bahanesiyle Suriye yi işgal ettiği gibi, İran bahanesiyle de Suudi Arabistan a yerleşecek. Amaçları Arzı-Mevudu gerçekleştirmek. Nihai hedefleri Türkiye.
    Cevapla
  • Öteki 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki abd askerleri (PKK) gebermeye hazır anlaşılan
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer İran terör destekçisi ise siz terörün kaynağısınız bunuda sadece para ve enerji kaynaklarını ele geçirmek ve ortadoğu projenizi gerçekleştirmek için kullanıyorsunuz bunu artık tüm dünya 7'den 70'e biliyor.
    Cevapla
  • gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    abd şuan nereye silah yığınağı yapıyor ve kimlere eğitim veriyor açın gözlerinizi abd iranı gösterip 15 temmuzda yarım kalan işini bitirmek istiyor pensilvanyadan hergün yeni mesajlar geliyor yakında savaş çıkacak sizlerde özgür kalacaksınız diye tüm bunların haberleri çarşaf çarşaf eşkare konuşulurken irana bakıp aldanmıyalım gözümüzü dört açalım bu abd kadar arkadan vuran sözde müttefik özde düşman yok gün bir olma zamanı vatanımıza sahip çıkalım bayrağımızı ve ezanımza el sürdürmeyelim ALLAH bizimle ALLAHUEKBER...
    Cevapla
  • Erg 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranda savaş çıkmaz. Arzu meud dedikleri bölgenin dışına çıkmaz. Sudi arabistana tuzak kurdular. Arabistanin kuzeyine ABD inecek. Vadedilmiş topraklara kuzeyi giriyor maalesef. Umarım mekke medineye göz dikmez bu kitapsizlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."