Bir ülke daha devreye girdi! F-35'lere sürpriz talip

Tayvan ordusu, ABD'nin 8 milyar dolar tutarında 66 adet F-16V satışına onay vermesinin ardından, F-35 Müşterek Saldırı Uçağını edinmeyi planladığını açıkladı.

Bir ülke daha devreye girdi! F-35'lere sürpriz talip
Bir ülke daha devreye girdi! F-35'lere sürpriz talip
GİRİŞ 25.09.2019 09:17 GÜNCELLEME 25.09.2019 09:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD’nin Tayvan’a 66 adet F-16 jet satışını onaylamasının ardından Tayvan ordusu, Çin'in beşinci nesil hayalet savaş uçağı J-20 ile mücadele edebilmek ve hava üstünlüğünü korumak için F-35 Müşterek Saldırı Uçağını edinmeyi planladığını açıkladı.

 

 

Milletvekillerine ve Ulusal Savunma Komitesi'ne brifing veren Tayvan Milli Savunma Bakanı Yen De-fa, "Ordunun öngörülen tehdit değerlendirmesine göre, gelecekte F-35’lere ihtiyacımız olacak" dedi.

Hava Kuvvetleri Genel Müdürü Liu Jen-yuan, F-16V'nin elektronik olarak taranmış aktif dizi radar ve kızılötesi arama ve takip sistemlerinin tespit yeteneklerinden dolayı 4.5 nesil bir savaş uçağı olduğunu söyledi. Jen-yuan konuşmasının devamında, "J-20'nin tek avantajı marjinal açıdan daha iyi gizlilik yeteneğine sahip olması" sözlerine yer verdi.

 

 

Milletvekilleri, yetkililerden F-16V'nin J-20'ye karşı üstün olup olmayacağını açıklamalarını istedi. Yen, "Pilotlarımızın J-20'yi birebir vurma yeteneklerine mutlak bir güvenim var" dedi.

Tayvan, 66 adet F-16V savaş uçağının tamamını en geç 2026 yılına kadar teslim almayı planlıyor. F-16V'lerin Taitung İlçesindeki Chihhang Hava Üssü'nde konuşlandırılması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi birini vuracaksınız, dünyanın üçte biri çinli.
    Cevapla
  • mete 4 yıl önce Şikayet Et
    bu çinlilerle savaşmak da zor gerçekten... mete han' ın endişesi boşa değildi... o kadar çinliyi nereye gömeceğini şaşırır insan...
    Cevapla
  • Demirbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gibi uretici ve ortak olan kanada almadi kendi ortagi oldugu ucagi acaba neden 100 milyon dolar birim basi f 35 alacagimiza 60 milyon su 57 aliriz geriye kalan 40 milyonla da bu yer ekipmani dedigimiz olayi hazirlariz ustelik ucak basi 40 milyon yani 50 tane alsak 200 milyon yapar abd teroristinden de f 35 paramizi aliriz onu da kullandikmi tammdir ruslar motor teknolojisnde yerli ucakta destek te olurlar abd den yardim yada iyilik gormeyiz ....
    Cevapla
  • hesap uzmanı 4 yıl önce Şikayet Et
    40*50= 2 milyar kârımız olur 200 milyon değil
    Cevapla
  • ufuk çizgisi 4 yıl önce Şikayet Et
    ısmarla ma iş nereye kadar kendi ihiyacın olanı yetişmiş insan gücü ve güçlü arge çalışmalarıyla elde eder üretir söz hakkın olur kısa vadeli düşünme elimizde bakımları gelmiş f16 larımız var hepsi 3 ,5 yıl sonra hurda olacak elimizi çabuk tutalım göklerdeki istikbalimizi yitirmeyelim
    Cevapla
  • kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    maşallah ekmek su gibi satılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…