Bu el hareketini yapan yandı! Resmi açıklama

1913 yılında ABD'de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, ırkçılıkla ilgili el hareketleri listesine bir yenisini ekledi. Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan ve su altında "iyiyim" anlamına gelen el hareketi ırkçılığın sembolü olarak tanımlandı.

Bu el hareketini yapan yandı! Resmi açıklama
Bu el hareketini yapan yandı! Resmi açıklama
GİRİŞ 27.09.2019 09:55 GÜNCELLEME 27.09.2019 12:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan baş parmak ile işaret parmağının birbirine değdiği diğer üç parmağın da serbest kaldığı el hareketini yapan artık ABD’de ceza alabilecek. 1913 yılında ABD’de kurulan İftira ve İnkarla Mücadele Birliği, bu el hareketini Nazi selamıyla eş değerde gördüğünü duyurdu.

 

 

Bu el hareketinin özellikle beyazların oluşturduğu aşırı radikal beyaz örgütlerde yaygın olarak kullanıldığını aktaran kuruluş, "Bu el hareketinin kullanımı sosyal medyada şaka olarak başlamıştı fakat günümüzde bu hareket beyaz ırkçıların hegemonyası altına girdi ve onlar kullanıyor" dedi.

 

 

Avustralyalı terörist Brenton Tarrant, Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki camide aralarında bir Türk’ün de olduğu 50 kişiyi öldürmüş ve çıkarıldığı mahkemede bu hareketi yapmıştı. ABD merkezli İftira ve İnkarla Mücadele Birliği isimli kuruluş bu el hareketinin ırkçılıkla bağlantılı olduğunu yetkililere bildirirken, bundan sonra ceza ve yasakların gelmesi çağrısında bulundu.

YORUMLAR 5
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    61 yaşındayım ve bu yaşa kadar ayıp bir el hareketi olarak biliyordum. demek siyasi manası varmış.
    Cevapla
  • mmmm 4 yıl önce Şikayet Et
    okeymisin demek istemiş
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    en çok kemal yapıyor bu hareketi:))
    Cevapla
  • Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış kemal ypg nin sembolü işaret ve orta parmağını yapıyor kobanili kemal daha önce ypg yi terör örgütü olarak görmedi neden arkadaş takımını insan hiç terör örgütü görür mü hiç
    Cevapla
  • meraklı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işaret siyonizm masonluk işareti dir 666 şeytanı simgeler oku biraz oku bu adam camide bu katliamı yaprak şeytana hizmet ettiğini göstermiş bu adamın bu işi tek başına değil masonların emrettiğine inanıyorum bu işareti yapmasıda onların verdiği görevi yaptığının bir kanıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak