Esir aldıkları askerlerin görüntülerini yayınladılar

Husiler, Suudi Arabistan topraklarına düzenledikleri operasyonda esir aldıkları Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon askerin görüntülerini yayınladı.

GİRİŞ 30.09.2019 18:14 GÜNCELLEME 30.09.2019 18:16
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Husiler, Suudi Arabistan topraklarında düzenledikleri operasyonda aralarında yüzlerce Suudi’nin bulunduğu binlerce koalisyon askerini esir aldıklarını iddia etmişti. Husilere ait Almasirah televizyon kanalında, koalisyon askerlerinin ve operasyonların görüntüleri yayınlandı.



'200'DEN FAZLA ASKERİ ÖLDÜRDÜK'

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri düzenlediği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın güney sınırında yer alan Necran kentinde yapılan geniş çaplı askeri operasyonda 2 binden fazla koalisyon askerini alıkoyduklarını ve 200'den fazla askeri öldürdüklerini öne sürmüştü. Seri, Arap koalisyonundan 3 tümenin bozguna uğratıldığını ve yüzlerce zırhlı aracın ele geçirildiğini söylemişti. Suudi Arabistan makamlarından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Öte yandan, 14 Eylül’de Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait Bıkayk ve Hırays petrol tesislerine silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı Yemen’deki Husiler üstlenmişti.

Yemen'deki Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

YORUMLAR 62
  • Osman ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan ABD desteğiyle Yemene (Husilere) saldırdı. Onlar da vatanlarına sahip çıkmak için örgütlendiler.Ortadoğu ülkeleri ABD ve İsrailden dost olmayacağını öğrenmeliler. Yoksa akan hep müslüman kanı olacak.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar asker mi gerçekten
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    yazık, küresel şeytanlar istiyor diye müslümanlar birbirini yiyor..
    Cevapla
  • doğrucu dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    ne için kimin için savaştığını bilmeden yok olan hayatlar... öksüz yetim bırakılan çocuklar evlatsız bırakılan anneler babalar.. diğer yandan bankaları para ile dolup taşan siyonizim kapitalizim...
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar arabistanı .ele gecirmis tum sistem pert .icerden yıkmak icin savasa zorluyorlar iran arap .savası icin kral canıni kurtarmanin derdinde abd nin kolesi olmus bunlarda mertlik .yok ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü