Türkiye'ye silah ambargosu kararı aldılar! Sebebi belli oldu

Türkiye'ye silah ticaretini yasaklayan ülke sayısı Fransa ile birlikte 7'ye çıktı. Listede Fransa'nın yanı sıra Almanya, İtalya, Finlandiya, İsveç, Norveç, Hollanda yer alıyor. Fransa'nın Türkiye'ye ambargo uygulama sebebi ise, silah ithalatı listesinde Türkiye'nin 30. sırada yer alması.

Türkiye'ye silah ambargosu kararı aldılar! Sebebi belli oldu
Türkiye'ye silah ambargosu kararı aldılar! Sebebi belli oldu
GİRİŞ 13.10.2019 13:01 GÜNCELLEME 13.10.2019 14:18
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı, Avrupa tarafından engellenmeye çalışılıyor. AB ülkelerinden bazıları Türkiye'ye silah satışına ambargo koydular. 

 

ALMANYA İLE TARTIŞMIŞLARDI, SEBEBİ BELLİ OLDU

Şu ana kadar Türkiye'ye ambargo kararı alan ülkeler arasında Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Finlandiya, İsveç ve Norveç bulunuyor. Listede en dikkat çeken ülke ise Fransa.

 

 

Fransa, Almanya'nın Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Yemen savaşları sebebiyle Suudi Arabistan'a silah satışını durdurmasını şiddetli bir şekilde eleştirmişti.

Bu konu sebebiyle Almanya ile kriz yaşayan Fransa'nın Türkiye'ye uygulamaya hevesli olduğu ambargoyu Suudi Arabistan'a uygulamamasının sebebi istatistiklerde yer alıyor.

SUUDİ ARABİSTAN 2, TÜRKİYE 30. SIRADA

Suudi Arabistan Fransa'nın silah ithal ettiği ülkeler arasında 2. sırada yer alırken Türkiye liste 30. sırada. Ayrıca çoğu silahını Almanya ile ortak üreten Fransa'nın, Almanya'nın satış yapmaması dahilinde satışlarda kritik seviyede düşüşler gerçekleşiyor.

BBC- TUİK 2016 verilerine göre Türkiye'nin silah ithalatı yaptığı ülkeler

AMBARGOLAR ETKİSİZ

1990'lı yıllarda silah ambargoları ile yıldırılmaya çalışılan Türkiye, savunma sanayisindeki yerlilik oranını günden güne artırdı. 

Uygulanacak ambargoların ordu ve savunma sanayisi nezdinde bir karşılığı bulunmuyor. Yetkililer ise ambargonun, Fırat'ın doğusuna yönelik operasyona herhangi bir etkisi olmayacağını belirtiyor. 

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 30
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz nato ülkediyiz kim saldırı hazırlığı yapıyorsa ona smbargo konmalı biz kimseye hiçbir ülkeye özel sakdırı hazırlığı yapmıyoruz nadem natodayız aynı sikahları uçakları nizede vermek kenfileri tarafsız olmak zorundalar maddm ortağız ayrı bir yol izkeyemezler hergün natoya yaptığınız haksızlık denmeli hergün şikayet ve Yunanistan ın on katı ysygara koparmalıyız Yunanistan a haksız yere yaygara koparttırıyorlar nşzim ülkedeki başta fazetdviler ve sitadetçiler de vidfi ses ve yaptırım istemd gücü neden yok
    Cevapla
  • Vanli Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak çok acil 3000 ve 6000 kilometre menzilli balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • Aykut 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle hep başkalarını suçluyoruz.Oysa ki durum hiç böyle değil.Sözde Ermeni soykirimi kararı almaya çalışan veya Türkiye aleyhinde ki herhangi bir kararda Avrupa ülkelerine kızan Aziz Milletim Sanki hiç altarnetifi yokmuş gibi araba,telefon,beyazeşya,ilaç gıda alirken alman ,italyan,fransiz mallarını alır.Hiç sorgulamayızz.Bu aldigimiz mallara verdigimiz paralar bize düşmanlik yapan ülkelere gidiyor diye.Aziz Milletim uzak doğu ülkeleri(japaonya,kore,malezya vb.) avrupa ve abd den gelen malarin hepsini üretiyor.Bu uzak doğu ülkeleri ne zaman bize avrupanın yaptığı hasmane tutumu sergiledi.
    Cevapla
  • @li 4 yıl önce Şikayet Et
    ulan bu fransizlara kurbaga gondermeyelim, akillansinlar.. haa bu arada silahinizi bize vermeyin, hatta Renault da ambargo listenize alinda milli ve yerli aracimizin önü açılsın
    Cevapla
  • Mete TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    Romanya'dan damı silah ithal ediyoruz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular