ABD Savunma Bakanı: Türkiye'ye karşı bir savaş başlatamayız...

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, "Bizimle Kore’den Afganistan’a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye’ye karşı Ortadoğu’da bir savaş başlatamayız. Bizim için böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

GİRİŞ 14.10.2019 06:04 GÜNCELLEME 14.10.2019 09:25
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Esper, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin iki ayrı televizyon kanalında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Esper, "Son 24 saat içinde Ruslar ile Suriyeliler bir anlaşma yaptığını görüyoruz. Bu da ABD askerlerini kuzeye hareket eden Suriye-Rusya ordusu ile güneye doğru ilerleyen Türk ordusu arasında bırakıyor. Bu bizi çok kötü bir duruma düşürüyor ve askerlerimizin güvenliği benim için önceliklidir" dedi.

15 bin kişilik Türk kuvvetlerini engelleyemeyeceklerini belirten Esper, Türkiye'yi müzakerelerde ikna etmeye çalıştıklarını ve Türkiye'nin PKK ile mücadelesinin uzun yıllara dayandığını, YPG ile DAEŞ konusunda anlaşma yaptıklarında, Türkiye'nin başından beri bunu protesto ettiğini ifade etti. 

'TÜRKİYE'YE KARŞI ORTADOĞU'DA BİR SAVAŞ BAŞLATAMAYIZ'

ABD'li yetkililerin, kendi Türk mevkidaşları ile görüşmelerinde Türkiye'nin kararlılığının farkında olduğunu anlatan Savunma Bakanı Esper, "Türkiye'nin ilerlemesinin önüne Amerikan kuvvetlerini koymamamız gerektiğini değerlendirdik" diye konuştu.

Esper, "Bizimle Kore'den Afganistan'a kadar birlikte savaşan, uzun dönemli NATO ortağımız Türkiye'ye karşı Ortadoğu'da bir savaş başlatamayız. Böyle bir durum söz konusu değil" diye ekledi.

YORUMLAR 103
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    çevir yanmasın.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda "Türkiye'de ihtilal yapamadı" senin çocuklar, Venezuela'da da başaramadın "Özgürlük ve demokrasi" getireceğim numaralarını kimse yemiyor artık..Kore bile seni sallamıyor "hergün füze denemelerinde"..Koskoca ABD yönetimi "İsrail ve siyonist politikaların esiri" durumunda ..Yazık yazık..İpini koparmış boğa gibi hergün bi başka yere kovboy edasında kabadayılık yapıyorsun ama gidişat kötü ABD'nin. Ülkenin parlak geleceğini belki "siyahi" arkadaşlar yeniden inşa edebilir gelecekte kimbilir..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ABD; Ortadoğu ülkelerinin İsraile düşman olmayacak şekilde dizaynı için "ABD askerlerini Irak savaşında ARAP çölllerine sürdün..Uydur kaydır ikiz kuleleri ve Saddam'da kimyasal var bahanesiyle..Yine aynı masallarla İsraile yaranmak için "İRAN'A KABADAYILIK" yapıyorsun..YAZIK Kİ NE YAZIK...!! Koskoca ABD'yi kim yönetiyor bi çıkıp açıklayın artık???
    Cevapla
  • Kepir 18 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyrun gelin savaşalım. Size viatnamı aratmasak türklük bize haram olsun şartolsun amerikalı öldürmek için sabırsızlanıom
    Cevapla
  • muhasebeci 4 yıl önce Şikayet Et
    şu anda zaten pkk ile değil sizinle savaşıyoruz. pkk sizin için sadece bir maşa. nedense amerikanın silahlarını pkk lılar tutuyor. peki biz kimle savaşıyoruz. Abd ile savaşıp pkklı itleri gebertiyoruz. defolup gideceksiniz buradan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!