Barış Pınarı Harekatı için Putin'in tavrı ne olacak?

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı'nda Rusya'nın tavrı en çok merak edilen durumun başında geliyordu. Asya Polis Teşkilatı Kurucusu, Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Resmi Temsilcisi Talat Çetin, Barış Pınarı Harekatı'ndan Rusya'nın nasıl bir tutum içerisinde olacağını Haber7.com için yorumladı.

Barış Pınarı Harekatı için Putin'in tavrı ne olacak?
Barış Pınarı Harekatı için Putin'in tavrı ne olacak?
GİRİŞ 14.10.2019 16:01 GÜNCELLEME 14.10.2019 16:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Haber7.com / Özel Haber

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda YPG/PKK ve DAEŞ terör örgütlerine karşı yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı beşinci günü geride bıraktı. Harekatın 6. Gününde El Abyad ilçe merkezinin tamamı kurtarıldı. Harekatta 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı. SMO askerleri askerleri, karayoluna konuşlandı. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 550'ye yükseldi. Güvenlik kaynaklarınca, Ayn el Arab'ın güneyindeki Amerika Birleşik Devletleri'ne ait gözetleme noktasının boşaltıldı. tüm dünya Türkiye'nin bu operasyonuna karşı çıkarken sadece Pakistan, Katar ve Azerbaycan bu operasyona destek verirken en çok Rusya'nın tavrı merak ediliyordu. Rusya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Türkiye'nin operasyonu durdurma talebini veto etti. Asya Polis Teşkilatı Kurucusu, Rusya Devlet Başkanlığı Akademisi Resmi Temsilcisi Talat Çetin, Barış Pınarı Harekatı'ndan Rusya'nın nasıl bir tutum içerisinde olacağını Haber7.com'a yorumladı.

 

 

RUSYA, TÜRKİYE'NİN YANINDADIR

Rusya ve Türkiye’nin Ortadoğu’da çıkarlarının ortak olduğunu, birisinin aleyhine olan bir olayın diğer devletin de aleyhine olduğunu daha önceleri de belirtmiştik. Özellikle terör belası şimdi Türkiye’nin başındaysa yarın öbür gün Rusya’nın da başına gelebilir. Rusya sadece Türkiye’yi seviyor diye Türkiye’nin yanında yer aldığını söyleyemeyiz. Kendi güvenliği için hem Türkiye’nin yanında yer alacak hem de ABD’nin desteklediği terör örgütlerine karşı çıkacaktır.

RUSYA ASIRLIK KOMŞUSUNU TERÖR ÖRGÜTÜNE SATMAZ

ABD ve AB Türkiye’nin sözde müttefiki. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği gibi terör örgütünü NATO’ya mı aldınız da bizim haberimiz yok” serzenişi çok yerinde ve haklı bir çıkıştır. BM’nin Güvenlik Konseyi’nde diğer devletlerin Türkiye’nin işgali diye tanımladıkları bizim terörle mücadele dediğimiz operasyonu durdurmak için verdikleri önerge Rusya’nın ikinci kez vetosuyla durduruldu. Her ne kadar Rusya “Biz Türkiye’yi destekliyoruz, terörün kökünü kurutsun” demese de yaptığı eylemlerin tamamı bunu göstermektedir. Türkiye’yi sözde müttefiklerinden Rusya kurtardı. Bu devletlerin siyasi saldırılarına Rusya set çekmiştir. Bunu şöyle tanımlayabiliriz: Rusya, Türkiye’nin kara gün dostudur. Rusya asla bir terör örgütünü asırlık komşusuna değişmez ve Rusya’nın Türkiye karşısında tavrı değişmeyecektir. Rusya’nın en önem verdiği şey ulusal güvenliktir. Şimdi en çok sorulardan birisi de şu: PYD, Şam rejimiyle anlaşır mı? Rusya buna asla izin vermez. Fırat’ın Doğusu’nda Türkiye’nin tek dostu Rusya’dır.

 

 

"ESED TÜRK ORDUSUNUN KARŞISINA ASLA ÇIKAMAZ"

İdlib’te de Suriye Ordusu’nun Türkiye’nin karşısına çıkacağı söylendi ne oldu? Çıkamadılar. Bu saatten sonra Türk askerinin karşısına kim çıkarsa çıksın hepsini tepeleyecektir. Bunu çok iyi bilen Esad intihar etmek istemez. Hem Rusya’nın görüşlerine aykırı hareket edemez hem de Türkiye’den büyük bir sopa yemek istemez. Esad’ın Türk askerine karşı koyacak bir gücü yok. Yani Türk ordusunun karşısına asla çıkamaz. Bu terör örgütü YPG’nin kendini korumak için ortaya çıkardığı bir durumdur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Ferhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bal gibi satar.
    Cevapla
  • Hak ile Batıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşalr sakin ilalım HAK İLE BATIL ın SAVAŞI bu ALLAHIN İZNİYLE HAK GELECEK BATIL ZAİL OLACAK İNŞALLAH burada RABBİM müsade etti Amerika denen kefere devlet sildik elhamdülillah sıra Rusyaya da geleceek bu biz istemesekte olacak bizle olmazsa başka bir akıllı zümre yollıyacak rabbim o zümreyle olacak ama sonda HAK GALİP GELECEK RABBİM NURUNU TAMAMLAYACAK bütün bunların onun ayak sesleri önemli olan hu yolda su taşımak hepimize nasip olur inşallah.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı adamın hali başka. Bu işi en iyi yöneten Türkiye ve Rusya. En karlı çıkanı Rusya. Rusya 150-200 yıldır hayal ettiği akdenize başata avrupa ve abd nin yanlış politikaları sonucu hem zahmetsiz ve kayıpsız gir di hemde yerini sağlamlaştırdı. Üstelik silah ve sistem de sattı. Şimdilik menfaatler örtüşdüğü için işler iyi gidiyor. Her zaman bir rezerv koymakta fayda var.
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    atatürk kurtuluş savaşi yaparken kimden destek almıştır öncelikle buna bakılsın.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    En çok savaştığımız devlet Rusya iken Rusya kara gün dostudur demek hangi akli meleke ile açıklanabilir, soruyorum ? Kardeş ne içiyorsunuz siz ya, bize de verin bizde içelim .. Rusya çıkarı için uğraşıyor, bizde öyle.. Kimse kimsenin dostu falan değil..
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan kurtuluş savaşında silahları kim verdi rusya peki sonra kalkınma adımda fabrikaları kim yaptı gene rusya..... bizi ikinci duya savaşından sonra Rusya ile dost olmayalım diye önce natoya aldılar!!O zamanda Rusyanın Turkiyeyi işgal edeceğinden değil şimdiki gibi Türkiye ile Rusya isbirligini engelemek için 50 yıl sonra Erdoğan ve Putin bunu değiştirdi!!!!
    Cevapla
  • AYH 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes cikari icin 100% dogru kardes, ruslar yinede kötünün iyisi, en azindan kindar degiller.
    Cevapla
  • mhmt 4 yıl önce Şikayet Et
    ona bakarsan abd ilede savaşmadık ve bizim en iyi dostumuz olması gerek???? adam yeni dunya duzeni olarak bunu soylemiş, senin açından bakarsak 1000 yıl oncesine gidip beyliklere inip komsu sehrimize bile guvenmememiz gerek???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!