'Türkiye mültecileri salarsa güç kullanırız'

Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin Avrupa'ya doğru yola çıkarılması halinde 'olağanüstü büyük insan kitlelerinin Macaristan'ın güney sınırlarına ulaşacağının' altını çizen Macaristan Başbakanı Orban, bu durumda güç kullanmak zorunda kalacakları konusunda uyardı.

'Türkiye mültecileri salarsa güç kullanırız'
'Türkiye mültecileri salarsa güç kullanırız'
GİRİŞ 17.10.2019 12:52 GÜNCELLEME 17.10.2019 12:52
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macar haber kanalı Hir TV'ye, gündeme ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Orban, operasyonu değerlendirirken Macar ulusal çıkarını göz önünde bulundurduklarını çünkü konunun Macaristan'ı da ilgilendiren bir olay olduğunu söyledi.

Suriye'den 3 milyondan fazla mültecinin Türkiye'ye sığındığını ve ilerleyen haftalarda Türkiye'nin bu kişilerle ilgili karar almasının beklendiğini kaydeden Orban, şöyle konuştu: "Türkiye'de iki şey olabilir, Ankara'da ilgili kurumlar ya bunları geri Suriye'ye gönderecek ya da Avrupa'ya doğru yola çıkaracak. Türkiye eğer ikincisini seçerse o zaman olağanüstü büyük insan kitleleri Macaristan'ın güney sınırlarına ulaşacak. Bu gerçekleşirse Macaristan sınırını ve Sırbistan- Macaristan sınır bölgesini korumak için güç kullanmamız gerekecek. Bu yola başvurmak zorunda kalmamız hiç kimse için iyi olmaz. Biz AB'ye Türkiye'nin ülkelerini terk ederek kendisine sığınan Suriyelilerin dönebileceği kentleri inşa edebilmesi için para vermesini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde bu insanlar Avrupa'ya gelecek. Macaristan'ın durumu da diğer AB ülkelerine göre farklı çünkü onlar Balkan göç rotasıyla komşu değiller. Onlar güvende çünkü onları biz koruyoruz."

YORUMLAR 38
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında mültecileri almak nasıl bir hata ise bugün kapıları açmamakta bir hatadır
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen de koruma, bırak Avrupa içlerine gitsinler. Bak Bulgaristan "birşey yapmayız" dedi, sen de o yolu takip et ! Sen Avrupa'nın jandarması mısın Macaristan?
    Cevapla
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu kapılar bir açılsa Türkiye ekonomisini görün nasıl uçuyor. Yahu daha 40 milyar euro boçlu bu alçak Avrupa! Gerisini varın siz düşünün. Hem parasını vermezler hemde kapıyı tutun derler hemde sınır harekatını durdurun derler. Yaw siz ne aşağılık bir şeysiniz arkadaş! Macaristen güç değil hiç bir şey kullanamaz...
    Cevapla
  • Berkay 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kapıları acariz da görür multeciyi Avrupa
    Cevapla
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    yav hehe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti