Operasyona ara verilmişti! İran'dan dikkat çeken Türkiye açıklaması

İran, Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anladıklarını ancak Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktaları kurulmasına karşı olduklarını duyurdu. Yapılan açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiği belirtildi.

GİRİŞ 21.10.2019 16:25 GÜNCELLEME 21.10.2019 18:00
Bu Habere 383 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde gözlem noktası kurmasına karşı olduklarını açıkladı.

 

 

Haftalık basın toplantısında konuşan Musevi, Suriye'yi ülkesinin "bölgedeki anahtar konumdaki müttefiki" ifadeleriyle niteledi.Musevi, "Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz. Ancak Ankara'nın Suriye'de askeri gözlem noktaları kurmasına karşıyız. Bu konular diplomatik yollarla çözülmeli. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" dedi.

 

 

YORUMLAR 383
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    ne toprak bütünlüğünden bahsediyorsunuz israil kendinin olmayan toprağı alsın ben ise benim olan yeri alırsam toprak bütünlüğü olacak yok öyle yağma osmanlıdan dalavereyle alınan yerleri tekrar sınırlarımıza katacağız lafı öyle kıvırmaya gerek yok
    Cevapla
  • MUSTAFA 4 yıl önce Şikayet Et
    Perler ihanet etmeye devam ediyor terörüb diğer kayanağı da iran
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortadoğu'daki her toprak komşusunu birbirine düşürdüler. dusuremediklerinin arasına terörü soktular. terör bahaneiyle her yere sızdı ABD. olay bu. birşey bilmek için siyasetçi olmaya gerek yok.
    Cevapla
  • mr spak 4 yıl önce Şikayet Et
    Karıştırdın yazarken herhalde ülke ismini sanırım abd değil iran diyecektin..
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen ülkeler ABD ve onun paçavra YPG PKK deas ve IŞİdi. Irak patates taş atıyor ABD askerlerine. Barzanine ayaklarina kapanırcasina ABD ye ve askerlerine teşekkür ve minnettarliklarini sunuyor. yalakalar
    Cevapla
  • Tachiwaza 4 yıl önce Şikayet Et
    İrana bak saygıdan bahsediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?